«Μετακυλιομενη» συγχυση

Της έκδοσης

Αν θεωρήσουμε ότι το χάος που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Αττική λόγω της επέλασης του χιονιά και της πλήρους ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού να ανταπεξέλθει σε βασικά ζητήματα μας αφήνει, ως μη «πληγείσα» περιοχή αδιάφορους, οικτρά γελιόμαστε.

Προφανώς δεδομένου ότι η ταλαιπωρία και οι πραγματικά οι πρωτοφανείς σκηνές που βλέπουμε να εκτυλίσσονται δια των τηλεοπτικών μας δεκτών κανέναν δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αδιάφορο.

Δευτερευόντως όμως και λόγω του γεγονότος ότι η ανικανότητα διαχείρισης και των πιο απλών, κατά την άποψή μας πραγμάτων, όπως η ενημέρωση «άγγιξε» και την περιοχή μας όπως και όλη την Ελλάδα.

Και για να εξηγούμαστε αναφερόμαστε στην περιβόητη «γενική αργία» την οποία πρώτα η κυβέρνηση άφησε να «διαρρεύσει» ως πληροφορία στα ΜΜΕ και σε τέταρτο, μην πούμε πέμπτο, έκτο κτλ. χρόνο και εφόσον είχε γίνει πρώτη είδηση από όλα τα κανάλια και μια μεγάλη πλειοψηφία των διαδικτυακών ΜΜΕ, να παράσχει διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοεί και ποιους τελικά αφορά.

Αφού λοιπόν αναπαρήχθη όπου ήταν δυνατόν η είδηση της «αργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου» ωσάν Ελλάδα να είναι μόνο η Αθήνα, και κατ’ επέκταση δημιουργήθηκε τεράστια σύγχυση τόσο σε εργαζομένους, σε γονείς μαθητών, επαγγελματίες κτλ. βγήκε ο κ. Στυλιανίδης εκ μέρους της κυβέρνησης ένα δίωρο μετά να ανακοινώσει ότι η είδηση αφορά μονάχα της πληγείσες περιοχές.

Ακόμα μεγαλύτερη φυσικά και η ευθύνη των ΜΜΕ που επέλεξαν να αναπαράγουν, σχεδόν καθολικά, την «είδηση», δίχως αυτή να βασίζεται σε επίσημες δηλώσεις ή να συνοδεύεται από διευκρινίσεις, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο στην «σύγχυση» των πολιτών όλης της χώρας.

Τουλάχιστον χθες, Τρίτη, η απόφαση της παράτασης ελήφθη νωρίς και ανακοινώθηκε επισήμως από τον αρμόδιο υπουργό μη αφήνοντας περιθώριο περαιτέρω παρερμηνειών, είτε από τους δημοσιογραφούντες είτε από τους πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.