Μαζικες απολυσεις εξπρες μεσω διαδικτυου

Της έκδοσης

Ναι, με αυτά που μας έτυχαν στον υγειονομικό τομέα, η τηλεργασία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλάζοντας αυτά που ξέραμε και είχαμε συνηθίσει στον εργασιακό μας βίο.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όμως, στις ΗΠΑ, αυτή η επέκταση και εμπέδωση μιας νέας εργασιακής πρακτικής φαίνεται πως πήγε ένα βήμα παραπέρα. Όπως διαβάζουμε μια εταιρία αποφάσισε να απολύσει διαδικτυακά 900 υπαλλήλους της.

Τι έκανε; Μέσω μίας κλήσης Zoom, η οποία κράτησε μόλις τρία λεπτά, τους ανακοίνωσε ότι χάνουν τη δουλειά τους.

Όπως σημειώνει το Forbes, ο CEO της εταιρείας ψηφιακών στεγαστικών δανείων, με έδρα σε Καλιφόρνια, Βόρεια Καρολίνα και Τέξας ανακοίνωσε την απόλυσή τους επικαλούμενος τη μειωμένη αποδοτικότητα και τη μειωμένη παραγωγικότητα τους.

«Δεν έχω καλά νέα», ακούγεται να λέει ο διευθύνων σύμβουλος στο βίντεο που διέρρευσε από κάποιον υπάλληλο.

«Η αγορά έχει αλλάξει όπως γνωρίζετε και πρέπει να κινηθούμε μαζί της για να επιβιώσουμε. Μόνο όσοι επρόκειτο να απολυθούν προσκλήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη. Αν συμμετέχετε σε αυτήν την κλήση, είστε μέρος της άτυχης ομάδας που απολύεται», προσθέτει.

«Η απασχόλησή σας σε εμάς τερματίζεται άμεσα. Την τελευταία φορά που το έκανα αυτό, έκλαψα. Αυτή τη φορά, ελπίζω να είμαι πιο δυνατός», καταλήγει ο ίδιος.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των υπαλλήλων που απομακρύνθηκαν από την εταιρεία ισούται με το 9%.

Και επειδή εκτός των άλλων η Αμερική εξάγει αφειδώς πολιτισμό και «καινούργια ήθη», δεν αποκλείουμε, για την ακρίβεια είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως αντίστοιχα φαινόμενα θα δούμε και στη χώρα μας σε λίγα χρόνια.  Ο υπουργός της εργασίας, όποιος και να είναι αυτός, από όποιον πολιτικό χώρο, θα φροντίζει να το θεσμοθετήσει. Πάντα με στόχο τη διευκόλυνση των εργαζομένων βεβαίως βεβαίως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.