Μας κοροιδευουν ασυστολα

Κακόγουστο αστείο κατέληξε η πολυδιαφημιζόμενη από την Νέα Διακυβέρνηση και ειδικότερα από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη πολιτική της ήπιας προσαρμογής. Οι διαβεβαιώσεις τους ότι διασφαλίζεται με την οικονομική πολιτική του 2006 η ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων αποτελούν κούφια λόγο.

Οι αλυσιδωτές ανατιμήσεις που επιβλήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2006 στα είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, τα υγρά καύσιμα δημιούργησαν πρόβλημα στα νοικοκυριά. Από την άλλη οι πολύ μικρές αυξήσεις που δόθηκαν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους εξαφανίστηκαν πριν φτάσουν στις τσέπες τους από τις ανατιμήσεις που επιβλήθηκαν.

Και βέβαια οι ανατιμήσεις συνεχίστηκαν κα ι το δεύτερο εξάμηνο. Παρά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας πως «η οικονομία πάει καλά» η κυβέρνηση ξανάριξε λάδι στη φωτιά της ακρίβειας, ανοίγοντας νέο κύκλο ανατιμήσεων που θα πλήξουν παραπέρα το βιοτικό επίπεδο των πλατιών στρωμάτων. Και το έπραξε αυτό, με τις αποφάσεις της για την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα και στα τσιγάρα όσο και με την αύξηση στα τέλη κινητής τηλεφωνίας μέχρι 400% και στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Kαι φυσικά εκείνοι που πρώτοι, αν και αποκλειστικά, πλήττονται είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και οι μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες διαβεβαιώσεις για «κοινωνικό πακέτο» και για παροχές που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔEΘ ηχούν μόνον ως κοροϊδία σε βάρος ενός λαού, τον οποίο απομυζούν ανελέητα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.