Μας επεισε

Αποτελειώνει ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ η τροπολογία που προωθεί, εν μέσω θέρους, προς ψήφιση η κυβέρνηση. Καταργεί συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα και βάζει πιο βαθιά στον εργασιακό μεσαίωνα τους εργαζόμενους στις πρώην κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε ότι η δημιουργία ελλειμμάτων οφείλεται στην εισοδηματική πολιτική των ΔΕΚΟ, ελλείμματα που καλείται να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος. Από πότε αλήθεια τόση ευαισθησία για τον Έλληνα φορολογούμενο από τους κυβερνώντες; Βέβαια, ούτε λόγος για την πολιτική που ακολουθήθηκε και η οποία οδήγησε στον μαρασμό των επιχειρήσεων.

Από την άλλη, σε μια προσπάθεια να περάσει την αντεργατική τροπολογία ο κ. Αλογοσκούφης εφαρμόζει για μία ακόμη φορά την πολιτική του διαίρει και βασίλευε. Δεν είναι κοινωνικά δίκαιο, κατά τον υπουργό Οικονομίας, να υπάρχουν δύο ταχύτητες εργαζομένων και να έχουν διαφορετικά δικαιώματα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αλήθεια, από πότε ο κ. Αλογοσκούφης σκέφτεται τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα; Το βασικότερο όμως είναι ποια είναι τα δικαιώματα αυτών των εργαζομένων; Τι έχει μείνει όρθιο; Η απάντηση είναι μία. Τίποτα. Οι συλλογικές συμβάσεις δεν εφαρμόζονται, η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία βασιλεύει, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Αδίκως, λοιπόν, ο κ. Αλογοσκούφης χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Δεν πείθει. Το σίγουρο είναι ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να εξουδετερώσει και τα ελάχιστα δικαιώματα τα οποία έχουν οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ. Μη ξεχνάμε ότι ήδη έχουν επιβληθεί και στο δημόσιο οι ευέλικτες μορφές εργασίας.

Το θέμα είναι οι εργαζόμενοι θα το αφήσουν να περάσει και αυτό;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.