Μαλλον χρειαζεται διαρκης υπενθυμιση

Της Έκδοσης

Η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από τον τραγικό χαμό του 42χρονου πυροσβέστη που έφυγε εν ώρα καθήκοντος στον Έβρο. Το γεγονός σκόρπισε θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία, που είδε έναν άνθρωπο του καθήκοντος να χάνει το πολυτιμότερο αγαθό για τον καθένα μας, τη ζωή του.
 
Με κάθε σεβασμό στην απώλεια του συνανθρώπου μας θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε πως η εμπειρία των δύο προηγούμενων κακοκαιριών που χτύπησαν την περιοχή πριν λίγο διάστημα, υπήρξε προάγγελος. Και υπήρξε προάγγελος διότι οι ελλείψεις στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής φάνηκαν ήδη από τότε όταν και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
 
Αυτό το τελευταίο όμως περί αντιπλημμυρικής θωράκισης  δεν είναι ζήτημα τυχαιότητας, αλλά σοβαρού σχεδιασμού που αναδεικνύει το έλλειμα πολιτικής εκπροσώπησης της περιοχής μας. Γιατί δυστυχώς μαζί με τα μνημόνια και την οικονομική καχεξία, ένα έλλειμα που παρατηρήθηκε την περίοδο των ισχνών αγελάδων ήταν και αυτό της πολιτικής ζωής. Της αυτοδιοικητικής πολιτικής ζωής που έμαθε στη διαχείριση και ξέχασε τα παραδεδομένα της διεκδίκησης και του σχεδιασμού. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές γιατί δυστυχώς το σύστημα έχει φροντίσει στο πολυδαίδαλο της ύπαρξης του να προσφέρει πολλές, όμως οι πολίτες εκλέγουν τους εκπροσώπους τους για να δίνουν λύσεις και όχι να κάνουν τους μεσάζοντες ή τους διαχειριστές.
 
Διαπίστωση που ισχύει από καταβολής δημοκρατίας και θαρρούμε πως θα πρέπει να υπενθυμίζουμε τακτικά, γιατί μάλλον ξεχνιέται εύκολα…
 
Φωτογραφία: Πίνακας του Πίτερ Μπρέγκελ με τίτλο η Κουζίνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.