Λουφα και απαλλαγη

Η έκταση της λούφας και απαλλαγής στη χώρα μας δεν πρέπει να μας ξενίζει. Και βέβαια είναι δικαιολογημένη η κοινή γνώμη, η οποία βλέποντας να βγαίνει στο φως το παραστρατιωτικό κύκλωμα ενοχλείται και αγανακτεί γιατί στη σχολή της λούφας θήτευσαν καλλιτέχνες, πολιτικοί, αθλητές και δίκαια απαιτεί να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους

Yπό αυτή την έννοια, η δημόσια απαίτηση να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων πρωταγωνίστησαν στο εν λόγω κύκλωμα και απήλαυσαν κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοσύνης και ισονομίας τα προνόμια των ακατάλληλων προς στράτευση είναι απολύτως κατανοητή. Η δημοσιοποίηση αυτή θα πρέπει όμως να γίνει με τρόπο νόμιμο, συντεταγμένο και διαφανή, με τρόπο, δηλαδή, που αρμόζει σε κράτος δικαίου και όχι σε δημόσια αρένα.

Γι’ αυτό και κρίσιμο είναι να προστατευθεί το κύρος της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, που ασχολείται με την προστασία των Ατομικών Δεδομένων, και να μην υπονομευθεί ο ρόλος της. Το έργο των Αρχών είναι σεβαστό και δεν πρέπει να γίνονται κάθε φορά βορρά αντικρουόμενων συμφερόντων και θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων, με τελευταίο παράδειγμα την ΑΔΑΕ την οποία οι κυβερνώντες έγραψαν κανονικά. Ή θέλουμε τις Aρχές να λειτουργούν ως τμήμα του δημοκρατικού στερεώματος, με όλο τον σεβασμό στις αποφάσεις τους, ή να τις διαλύσουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.