“L΄État, c΄est moi”

Της Έκδοσης

Γνωστή η φράση «Το κράτος είμαι εγώ» (L'État, c'est moi) που ανήκει στον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ. Ευρέως γνωστή μάλιστα και υποθέτουμε θα την έχουν υπόψη τους και οι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού. Δεν ξέρουμε πόσο επηρεασμένοι είναι από την εν λόγω όμως αυτό το πρώτο ενικό που χρησιμοποιούσε κάθε λίγο και λιγάκι στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός μάς ενόχλησε. Και μάς ενόχλησε γιατί τα «εγώ» δεν θεωρούμε πως συνάδουν με τα αιρετά αξιώματα ενός δημοκρατικού πολιτεύματος.

Όπως μάς ενόχλησαν βεβαίως και οι αναφορές με το μικρό όνομα του κ. Τσιόδρα, που δεν συνάδει με τον θεσμικό ρόλο κανενός από τους δύο. Ο ένας πρωθυπουργός ο άλλος επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε ένα διάγγελμα που έβαζε τη χώρα για δεύτερη φορά σε ένα lockdown (συγγνώμη για τα αγγλικά κ. Μπαμπινιώτη) θα έπρεπε να δείξει θαρρούμε εμείς μια μεγαλύτερη σοβαρότητα και να κρατήσει τους τύπους που απαιτούνται στον δημόσιο λόγο.

Γενικά στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να δώσει μια εικόνα άνετου και χαλαρού… Ό,τι δηλαδή δεν είναι η κοινωνία και η οικονομία το τελευταίο διάστημα, που στενάζουν κατά κυριολεξία.

Ελπίζουμε μονάχα αυτή η έμπνευση από τη γαλλική μοναρχική ιστορία να μην έχει και συνέχεια και ακούσουμε στο επόμενο διάγγελμα τίποτα για παντεσπάνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.