Κυβερνητικη αδρανεια

Η αδράνεια με την οποία η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τον ξέφρενο καλπασμό της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εκπλήσσει. Μάλιστα αν η τιμή εξακολουθήσει να ανέρχεται με τον ίδιο ρυθμό η κατάσταση θα αποβεί ιδιαίτερα κρίσιμη. Στην Ελλάδα όμως όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι θα επηρεασθεί η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της χώρας.

Και ενώ εντείνεται διαρκώς η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση, η κυβέρνηση αδυνατεί να αξιολογήσει επαρκώς τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ανάπτυξης εν γένει. Κανείς δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι απαραίτητη η λήψη έκτακτων μέτρων εν όψει του χειμώνα, πολύ δε περισσότερο αν συνεχισθεί η άνοδος της τιμής του πετρελαίου. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το σημερινό μας βιοτικό επίπεδο απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός και μέτρα.

Δεν αρκεί η εκδήλωση ανησυχιών και τα ευχολόγια περί μείωσης της τιμής του. Επιβάλλονται κάποιες συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος, όπως ταχεία επέκταση του δικτύου χρήσης φυσικού αερίου, δράσεις για την αξιοποίηση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Κάθε ενεργειακό κέρδος από αυτές τις πολιτικές θα είναι σημαντικό για την πάσχουσα σήμερα εθνική οικονομία μας. Το σίγουρο είναι πως δεν συνιστά ενεργειακή πολιτική της χώρας η ακινητοποίηση και η παρακολούθηση της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές σε αναμονή της πτώσης της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.