Κριτικα και επ…οικοδομητικα

Εντάξει εντάχθηκε ο βιολογικός καθαρισμός Φαναρίου και εξασφαλίζεται έτσι μια βασική υποδομή το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.
 
Με τα 17.000.000 τουρίστες που έχει το Φανάρι, τα 5 Πόρτο Καρράς που διαθέτει είναι απολύτως λογική η επένδυση, και πολυ…άργησε!!!
 
Το μόνο λογικό και παρήγορο σ’ αυτή τη φάση της τυχαίας πάντοτε κατανάλωσης πόρων για δημόσια έργα είναι ότι προσώρας και προκειμένου το έργο να γίνει κάποιοι σ’ αυτό θα εργαστούν.
 
Και  επειδή χειρότερα πλέον σε οικονομικό επίπεδο είμαστε από τους Αλβανούς του 2004 που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων στην Αθήνα, σαφώς και η τέτοιου είδους χρησιμότητά του είναι μεγάλη, ανεξαρτήτως ότι έτσι σε όλα τα κοινοτικά πλαίσια κινηθήκαμε, καταναλώνοντας σε γέφυρες, δρόμους και πλατείες, και σε τίποτα παραγωγικό, και τώρα ό,τι μας έμεινε είναι να πίνουμε καφέ στη Βενιζέλου… Άεργοι και …υψιπετείς Survivors!
 
Υπάρχει όμως ένα ακόμη θετικό επιχείρημα που έχει σχέση με το πώς ασκείται ο αναπτυξιακό σχεδιασμός στη χώρα –πράγμα που δεν υφίσταται καν–,  επιχείρημα που λέει ότι μια που σε κάποιο ανάλογο έργο θα χρησιμοποιηθούν(= πεταχθούν) τα κονδύλια και σε μια άλλη περιοχή της Ελλάδας, αν εμείς δεν σπεύσουμε ολοκληρώνοντας τη διαδικασία  ένταξής του –σημειωτέον ότι το «πράσινο φως» για την ένταξη του έργου επί του παρόντος μόνον έχουμε–  καλό είναι λοιπόν και αφού είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε την ένταξή του,  αυτό μόνον ως γεγονός να μας …φτάνει. Να μας ικανοποιεί!!! Και μας ικανοποιεί ως απολύτως τραγελαφική χώρα, προτεκτοράτο!!!
 
Εξάλλου τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι Σόιμπλε μας ταιριάζουν. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.