Κραταει χρονια η κολονια (της παραχωρησης) του καμπινγκ Φαναριου

Της Έκδοσης

Για την πρόθεση της ΕΤΑΔ να παραχωρήσει το Κάμπινγκ Φαναρίου σε ιδιώτη, ή και σε δημόσιο φορέα αν το θέλει, γράψαμε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας, με την προοπτική μια τέτοια κίνηση να ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο.

Βέβαια η προοπτική της παραχώρησης του κάμπινγκ δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά επικρέμεται εδώ και δεκαετίες, με διαφορετικούς κάθε φορά υποψήφιους αναδόχους.

Κάποια στιγμή άλλωστε είχε επιθυμήσει και ο ΟΤΕ να πάρει την έκταση, κάτι που είχε αποτραπεί με την παρέμβαση της τότε νομαρχίας, αλλά και την αντίδραση των διαμενόντων σε αυτό.

Η απορία πάντως είναι με ποιο τρόπο και κυρίως με ποιο αντίτιμο θα γίνει αυτή η παραχώρηση, μιας και τόσο η τουριστική περίοδος είναι σχετικά μικρή στην περιοχή μας, αλλά και ο ίδιος ο χώρος, παρά τις όποιες προσπάθειες της Διοίκησης για την βελτίωσή του, δείχνει πλέον την ηλικία του και, θεωρητικά, θα χρειαστεί σημαντική επένδυση από τον όποιο ανάδοχο.

Μπορεί το πακέτο που θα κάνει η ΕΤΑΔ, λαμβάνοντας υπόψη τις εργασίες που γίνονται για την δημιουργία του οικοτουριστικού πάρκου Φαναριού, να είναι ελκυστικό, αλλά και πάλι, διαβλέπουμε τον κίνδυνο το κάμπινγκ να καταντήσει σαν το άλλο «κόσμημα» της ΕΤΑΔ στην Κομοτηνή, το Ξενία: Να κλείσει, γιατί «ετοιμάζονται να το παραχωρήσουν» και στη συνέχεια να απαξιωθεί στο σημείο που κανένας να μην θέλει να ασχοληθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.