Κινηση αλληλεγγυης απο το Θρακομελο

Της έκδοσης

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους πληττόμενους από τις φωτιές συμπολίτες μας προχωρά το Μουσικό Σχήμα «Θρακόμελο». Τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στους νομούς Πιερίας και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να λάβει μέρος σε εκδηλώσεις που είχαν κλειστεί καιρό τώρα, και όπως ανακοίνωσε θα προβεί στη διάθεση μέρους των εσόδων από τις εκδηλώσεις για την ανακούφιση των πληγέντων.

Το μουσικό σχήμα ανακοίνωσε τα παραπάνω σε ανάρτησή του, γράφοντας τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε με αγωνία, οργή και θλίψη όλα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή μας.

Μια πολιτιστική εκδήλωση δεν είναι μόνο χαρά και διασκέδαση, όπως ίσως οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε. Αποτελεί συλλογική έκφραση ενότητας και δύναμης της κοινότητας, είναι ο δεσμός του κύκλου που κρατά όρθιο από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, είναι η άμυνα και η δύναμη των ανθρώπων που ζουν ειρηνικά και θέλουν να προκόβουν. Είναι κάτι που δείχνουν να αγνοούν όσοι βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τον πολιτισμό μας, πάνω από τις περιουσίες και τις ζωές μας.

Γι’ αυτό κι εμείς, ως πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης αποφασίσαμε να διαθέσουμε μέρος των εσόδων από τις δύο επερχόμενες εκδηλώσεις σε όσους παλεύουν με τις φωτιές, αλλά και σε όσους επλήγησαν από αυτές.

Η κοινοποίηση αυτής μας της απόφασης γίνεται αποκλειστικά με το σκεπτικό να προτρέψουμε και άλλους φορείς να συνδράμουν με όποιους τρόπους μπορούν στην ανακούφιση των πληγέντων.

Είμαστε βέβαιοι ότι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!

Στέλιος, Θάνος, Ηλίας, Μηνάς»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.