ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Της Έκδοσης

Λευκό χαρτί: ΨΕΥΔΟΣ.

Έπρεπε να σε σκίσουμε νωρίς…

Κώστας Καναβούρης, «Αμνός, ένα ποίημα στον καθρέφτη», Πόλις, Αθήνα 2021, 19.

  • Παρακολουθούμε ενεοί όσα τα τελευταία εικοσιτετράωρα διαμείβονται στο κέντρο της Ελλάδας, την Αθήνα,  κι αφορούν τη Θράκη, ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ.
  • Ενεοί στην κυριολεξία. ΣΤΗΛΕΣ ΑΛΑΤΟΣ.
  • Για τα συμβαίνοντα. Για τον υπερκερασμό του μέτρου. Την ΑΣΥΔΟΣΙΑ.
  • Για την  ΠΟΛΙΤΙΚΗ που δεν ορρωδεί προ ουδενός.
  • Για τα ακατανόητα.
  • Για την απευθείας ΠΡΟΣΒΟΛΗ της αξιοπρέπειας των Θρακιωτών που τυγχάνει να είναι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.  
  • ΠΡΟΣΒΟΛΗ της αξιοπρέπειας  για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στην εκλογική μας συμπεριφορά. Για τις ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
  • Για τις  ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ το ΣΥΝΟΛΟ των ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ. Χριστιανών και μουσουλμάνων, ήτοι  ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΩΝ, ΡΟΜΑ, ΠΟΜΑΚΩΝ.
  • ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Γιατί το εθνικό κέντρο παρεμβαίνει για να αλλοιώσει ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΟ τον ΚΑΝΟΝΑ για τον οποίο οι ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ, οι ΡΟΔΟΠΙΤΕΣ, είναι πραγματικά ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ:

Τον ΚΑΝΟΝΑ της εξαιρετικής ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ των διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών πληθυσμιακών της ομάδων, χρόνια τώρα, τριάντα σχεδόν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΜΕΝΗ. 

  • Μια αρμονική συμβίωση που καθημερινά κατακτά και κάτι, κι έχει σκληρά δοκιμαστεί από τις πολιτικές του εθνικού κέντρου.
  • Μια ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ εκλογική συμπεριφορά που χρησιμοποιεί ΕΩΛΑ επιχειρήματα, και η υπεράσπισή της ανατίθεται σε δημοσιογράφους που ούτε καν έχουν περάσει έστω και μια φορά από τη Θράκη.
  • Που ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ, ασελγώντας,  την  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ είκοσι χιλιάδων ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

Θεωρώντας τους συλλήβδην ΟΡΓΑΝΑ του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ. Μα για ανθρώπους ή ρομπότ  ομιλεί η παρελθούσα κυβέρνηση; Μια κόπια ΟΛΟΙ;

Και εκείνοι ακόμη από τη στόφα των αγωνιστών που αγωνίστηκαν για τα ανθρώπινα και τα ατομικά τους δικαιώματα και για την ισονομία και την ισοπολιτεία ως μουσουλμάνοι —τουρκογενείς, πομάκοι, ρομά—  Θρακιώτες, για τους οποίους σύνολοι οι Θρακιώτες είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ; Κι οι γείτονές μας και συνοδοιπόροι μας στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη στη Θράκη της σήμερον;

  • Κι αλήθεια, θέλετε οι Θρακιώτες να πιστέψουμε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της μίλησε στο Εθνικό Κέντρο για την επιρροή του Τουρκικού Προξενείου; Δηλαδή, μόλις τώρα η ΕΥΠ ΙΔΡΥΘΗΚΕ; Τα προηγούμενα χρόνια τι ακριβώς έκανε;
  • Η επιρροή πάλι του Τουρκικού Προξενείου για όσους ελάχιστους εκ των χιλιάδων συμπολιτών  μας δέχονται να είναι ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ του σαφώς και έχει ερείσματα, όπως ανυπόφορος και μαρτυρικός είναι ο βίος σε όσους επιχειρεί,  επιβάλλοντας,  να ασκήσει έλεγχο. Εδώ, όμως, κατά το Εθνικό Κέντρο πρωτεύει ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, αφού για άπειρα χρόνια, υπέρ των τριάκοντα, και  τη γνωρίζει και μάλλον τη θεωρεί συνήθη σε περιπτώσεις μειονοτήτων, από εποχής ακόμη της «μονοκρατορίας» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν.
  • Αλλά και για τα ονόματα πολιτικών  χώρων που οι παλαιότεροι μουσουλμάνοι συμπολίτες  φέρεται να έχουν στη μνήμη τους κι αυτά είναι του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ*, κι αυτό απολύτως θεμιτό σε ιδεολογικό επίπεδο μοιάζει να είναι. Αφού, τα τρία αυτά κόμματα του προοδευτικού χώρου είναι κι αυτά που παραδοσιακά αγωνίστηκαν για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των μειονοτικών πληθυσμών, που πολύ πολύ υπέφεραν  μέχρι την εξαγγελία του μέτρου της ισονομίας και ισοπολιτείας, που υλοποιήθηκε, λόγω ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, από τον τότε πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μέλη της οικογένειας του οποίου υπερκέρασαν τόσο τα όρια της θρακικής φιλοξενίας όσο, το σημαντικότερον, τον συνταγματικό κανόνα-πυλώνα  της αστικής δημοκρατίας,  για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ.

*Αναφέρεται έτσι ως η υπαρκτή σημερινή μετεξέλιξη της Ανανεωτικής Αριστεράς και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.