Κανενας αγωνας δεν παει χαμενος…

Γνώμη

Με την έκφραση αυτή θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς την είδηση της απόσυρσης του Προσχεδίου της Διοίκησης που αφορούσε στην «αναδιάρθρωση» όπως ονομάστηκε, διάλυση της έως τώρα μορφής και λειτουργίας του στην ουσία, του ΚΕΘΕΑ.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στις σελίδες του «ΠτΘ» σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας εκπρόσωποι του Δ.Σ. συναντήθηκαν με την υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, κάνοντας σαφές ότι το Προσχέδιο που τους εστάλη προ ολίγων ημερών δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση του οποιοδήποτε διαλόγου, με το Υπουργείο να αποφασίζει την απόσυρση του νομοσχεδίου και την ικανοποίηση του πλέον λογικού αιτήματος αυτού της κατάθεσης των απόψεων των ίδιων των εργαζομένων, των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ.

Κανένας αγώνας λοιπόν δεν πάει χαμένος, πολύ δε περισσότερο όταν αυτός γίνεται συλλογικά, όπως συλλογικά αντέδρασε η ελληνική κοινωνία, άνθρωποι με εμπειρία του έργου και της δράσης του ΚΕΘΕΑ και άνθρωποι χωρίς.

Απορρίφθηκε άλλωστε όπως έγραψαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το προσχέδιο αυτό «όχι από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, αλλά κυρίως από την κοινωνία».

Μια σπουδαία παρακαταθήκη τόσο για το ΚΕΘΕΑ και το μέλλον που μένει να διαφανεί από τι θα πράξει με τις προτάσεις που θα κατατεθούν η πολιτεία, όσο και για την ίδια την κοινωνία, ειδικά εν μέσω αυτής της παρατεταμένης υγειονομικής, και όχι μόνο, κρίσης.

Από τα θετικά, πολύ θετικά και αισιόδοξα μηνύματα των τελευταίων μηνών, που τόσο είχαμε ανάγκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.