«Κανεις ποτε δεν το ‘μαθε»: Παρουσιαστηκε ο θεατρικος μονολογος του Χαρη Μιχαλοπουλου

Της Έκδοσης

«Η συνέχεια θα φανεί στο χειροκρότημα» είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Χάρης Μιχαλόπουλος ερωτηθείς για την συνέχεια ή μη της παρουσίας του στα θεατρικά δρώμενα.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης και ποιητής υπέγραψε φέτος το πρώτο του θεατρικό έργο, και συγκεκριμένα τον καθηλωτικό μονόλογο με τίτλο «Κανείς ποτέ δεν το ‘μαθε» που παρουσιάστηκε την Δευτέρα, 26 Ιουλίου στο πλαίσιο του αφιερώματος του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων «Διονύσιος Σολωμός. Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Τον αφιερωμένο στην Μάρθα, την «άγνωστη» σύντροφο του Διονύσιου Σολωμού, που παρουσιάστηκε από την Δέσποινα Παπάζογλου, σε σκηνοθεσία της ίδιας και της Κατερίνας Συμεωνίδου, στον αύλειο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Ένα «αψεγάδιαστο» κατά την άποψή μας κείμενο, που ισορροπεί ανάμεσα στην μυθοπλασία και την πραγματικότητα, και μέσα από την λογοτεχνική φιγούρα της Μάρθας, δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στον εθνικό μας ποιητή, ξεκινώντας από την πραγματικότητα του Σολωμού, εκτός των κειμένων του.

Ένας μονόλογος εννέα σκηνών, σε μία απλή φυσική «σκηνή» αυτή την 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, που φιλοξένησε το έργο του Χάρη Μιχαλόπουλου, και μαζί του όλους όσους έδωσαν το «παρών» για να ενισχύσουν το τελικό χειροκρότημα που μάλλον αποδεικνύει την συνέχεια της παρουσίας του στα θεατρικά κείμενα.

Μια εξαιρετική παράσταση, που ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε ξανά, γιατί όχι και στον έτερο «τόπο» του συγγραφέα, την Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.