Καλο θα ειναι να κρατουν μικρο καλαθι οι Δημοι για προσληψεις

Της Έκδοσης

Όποιος δημοτικός άρχοντας βλέπει τώρα τελευταία, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Στέλιο Πέτσα, του ζητά προσλήψεις, και όχι άδικα, γιατί αφενός οι Δήμοι είναι υποστελεχωμένοι, μην έχοντας προσλάβει ουσιαστικά προσωπικό για πάνω από 10 χρόνια, αφετέρου εδώ και λίγα χρόνια, οι εκάστοτε κυβερνώντες τους καλούν ετησίως να κάνουν τον προγραμματισμό προσλήψεων, υποβάλλοντας αιτήματα τα οποία όμως ποτέ δεν προχωρούν.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο πως πρόσφατα, τόσο ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης, όσο και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο πρώτος «εντός έδρας» και ο δεύτερος κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του κ. Πέτσα, ζήτησαν να μάθουν πότε θα έχουν οι δήμοι τους νέο προσωπικό.

Μάλιστα ο κ. Μουριάδης σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, μετέφερε την υπόσχεση του Αν. Υπουργού πως θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις στο θέμα (αναμένουν προσλήψεις για το 2020 και το 2021 να προκηρυχθούν μαζί).

Όμως οι τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για προσλήψεις, αν παρατηρήσετε, δεν περιλαμβάνουν την Τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά τομείς όπως η υγεία και η Παιδεία. Με δεδομένο μάλιστα πως οι προσλήψεις για την παιδεία «ενισχύθηκαν» μόλις τη Δευτέρα, και πως ενώ τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι πολίτες προσπαθούν ενεργά να το ξεχάσουν, βρισκόμαστε ακόμα σε πρόγραμμα επιτήρησης. Πρόγραμμα επιτήρησης σημαίνει πλαφόν σε διορισμούς, που με τη σειρά του σημαίνει πως αν κάπου αυξάνονται οι διορισμοί, κάπου θα πρέπει να μειωθούν.

Αν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός ότι σε πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης δεν έκανε αναφορά στις επικείμενες, όπως ελπίζουν οι δήμοι, προσλήψεις, τότε ίσως οι Δήμοι θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν τους σχεδιασμούς τους… για το 2022.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.