Κακοτεχνιες στα δημοσια εργα

Πολλές φορές εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επισημάνει κακοτεχνίες στα δημόσια έργα της χώρας.

Το ίδιο, μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, επισημαίνουν και οι επιθεωρητές του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αντί λοιπόν να αξιολογηθούν οι αιτίες των προβλημάτων και να βρεθούν οι υπεύθυνοι των κακοτεχνιών, παρατηρεί εδώ και μερικές ημέρες ο ελληνικός λαός μία άγονη αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, διανθισμένη μάλιστα και με στοίχους ή παραφθορά στοίχων του Οδυσσέα Ελύτη.

Ασφαλές δείγμα της ανόδου του πνευματικού επιπέδου των πολιτικών μας, πλην όμως ελάχιστα ενισχυτικό της προσπάθειας να αναζητηθεί η αλήθεια.

Λίγο ακόμα και η διαμάχη αυτή θα φτάσει και μέχρι τον καιρό του Περικλέους. Ίσως οι πολιτικοί μας να θέλουν να μας πείσουν ότι είναι ευτυχής όποιος έχει γνώση της ιστορίας, ως είχε σημειώσει ο Ηρόδοτος. Πλην όμως όλης της ιστορίας και όχι μέρους αυτής.

Γιατί τελικώς οι Έλληνες πολίτες βιώνουν την κακή κατάσταση των δρόμων, βιώνουν τις συνέπειες των μπαζωμένων ρεμάτων που εν πολλοίς συνήργησαν και ίδιοι με τα κατά τόπους γραφεία της πολεοδομίας, και βεβαίως βιώνουν όλοι «σημεία θανάτου», στους εθνικούς δρόμους, που χαρτογραφούνται επισήμως και από την Τροχαία, σε κάθε μεγάλη έξοδο.

Αυτό είναι το πρόβλημα και όλα τα άλλα είναι απλές παραπομπές και τίποτε άλλο.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.