Και τωρα τι;

Της Έκδοσης

Τίτλοι τέλους έπεσαν για τον κινηματογράφο Odeon στο Κοσμόπολις, αφήνοντας την πόλη μας μετά από δεκαετίες χωρίς χειμερινό κινηματογράφο, τώρα που καταφέραμε με πολλούς κόπους να αποκτήσουμε θερινό.

Το κλείσιμο του θα πρέπει να αποδοθεί στην πανδημία και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε, αλλά η αλήθεια είναι πως από τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πάντα φήμες για την συνεχιζόμενη λειτουργία του, αφενός λόγω κρίσης, αφετέρου λόγω των αλλαγών που υπάρχουν στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε ταινίες, με την επέκταση των υπηρεσιών streaming να επηρεάζουν παγκόσμια όχι μόνο πως βλέπουμε ταινίες, αλλά ακόμα και αν αυτές οι ταινίες προβληθούν στους κινηματογράφους (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ιρλανδός του Μάρτιν Σκορσέζε, μια ταινία 3,5 ωρών και κόστους 160 εκ. δολαρίων που βγήκε περιορισμένα στους κινηματογράφους μόνο και μόνο για να μπορεί να είναι υποψήφια για τα Όσκαρ, πριν βγει στο Netflix).

Ακόμα ένα πλήγμα λοιπόν για την πόλη μας, παρόλο που θέλουμε να ελπίζουμε ότι αν υπάρχει το κοινό, θα υπάρξει και το ενδιαφέρον για να λειτουργήσει ξανά κινηματογράφος σε αυτή. Ας μην ξεχνάμε πως στην πόλη μας υπήρχαν κινηματογράφοι πριν το Odeon, με τον τελευταίο, τα Αστέρια, να μην μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό που είχε φέρει στις αρχές της χιλιετίας ο νέος κινηματογράφος στο Κοσμόπολις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.