Και δανειο θερμανσης!

Δάνειο για αγορά πετρελαίου θέρμανσης ανακοίνωσε χθες τράπεζα στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη την ανέχεια των ελληνικών νοικοκυριών να καλύψουν τις ανάγκες τους. Πρόκειται όπως ανακοινώθηκε για μικροποσά από 500 έως και 1500 ευρώ με προνομιακό επιτόκιο που φτάνει σε 3,85%.

Δάνεια λοιπόν και για το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς η οικονομική δυσπραγία έχει «παγώσει» χιλιάδες νοικοκυριά.

Tην ώρα που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να χορηγήσει το επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και ενώ εξακολουθούν να παραμένουν κενό γράμμα οι υποσχέσεις της να το χορηγήσει σε άτομα με ειδικές ανάγκες, οι τράπεζες τρέχουν να προλάβουν και να φανούν υποστηρικτές και αρωγοί των προβλημάτων των πολιτών.

Η συγκεκριμένη τράπεζα και όποια άλλη προβεί σε μία τέτοια χορήγηση κάνει τη δουλειά της. Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση και η εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας που ακολουθεί αρνούμενη τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και οδηγώντας του πολίτες στα γκισέ των τραπεζών.

Η απόφαση αυτή της τράπεζας πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο. Για πρώτη φορά στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα εμφανίζονται τέτοιου είδους δάνεια. Και βέβαια μη ξεχνά κανείς ότι οι τράπεζες θα πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.