Ιστοριες καθημερινης τρελας

Οι έντονες ερωτικές αντιδικίες μεταξύ συζύγων κατακλύζουν όχι μόνο τα δικαστήρια, αλλά τον τελευταίο καιρό και την Ανεξάρτητη Αρχή που ασχολείται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η εξήγηση είναι απλή: Εκεί που για να μπει κάποτε μπροστά ένα διαζύγιο, χρειαζόταν παλιότερα να αποδειχθεί η μοιχεία, γεγονός που απαιτούσε να συλληφθούν οι… άπιστοι επ’ αυτοφώρω και να μεταφερθούν τυλιγμένοι σ’ ένα σεντόνι στο τμήμα, τώρα όλα έχουν αλλάξει και ελέω τεχνολογίας από τη μία και λόγω των απαιτήσεων της προστατευτικής για τα ευαίσθητα (ερωτικά) δεδομένα νομοθεσίας από την άλλη.
Τα σύγχρονα ζευγάρια έχουν σήμερα «ράμματα» ο ένας για τη γούνα του άλλου μέσα από ηλεκτρονικό υλικό, με στοιχεία από κρυφές κάμερες, ψηφιακές φωτογραφίες, μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα και κομπιούτερ, επισκέψεις ερωτικής απιστίας σε ιστοσελίδες γνωριμιών ετερόφυλων και ομοφύλων. Και βέβαια για να επιτραπεί η χρήση ενός τέτοιου υλικού, που αφορά την ευαίσθητη πτυχή της προσωπικής και οικογενειακής ζωής, χρειάζεται να δώσει προηγουμένως την άδειά της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ).
Είναι πολλές οι περιπτώσεις τέτοιων αντιδικιών που βάζουν αλλεπάλληλα ερωτήματα στη ζυγαριά της Αρχής για να κρίνει τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί από αυτό το ψηφιακό υλικό, που συλλέγει συνήθως ηλεκτρονικά ο καθένας με στοιχεία επιβαρυντικά για το… έτερον ήμισυ, στην προσπάθεια να πετύχει ένα διαζύγιο ή μια διατροφή, ή να εξασφαλίσει τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια των παιδιών, βγάζοντας τον άλλον από τη μέση.
Στις αιτήσεις που κατατίθενται περιγράφονται λίγο-πολύ τα πάντα: Από κλασικές ιστορίες συζυγικής απιστίας, μαγνητοσκοπήσεις με κρυφές κάμερες των ερωτικών επαφών του ζευγαριού ή του ενός μέλους με τρίτο πρόσωπο εν αγνοία του συντρόφου, ανταλλαγές του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού με άλλους, μέχρι και επισκέψεις σε ιστοσελίδες γνωριμιών μεταξύ ομοφύλων, ετερόφυλων που επεκτείνουν το βεληνεκές της ερωτικής δράσης και στο εξωτερικό. Παρελαύνουν επίσης DVD, ψηφιακές φωτογραφίες με καταγραφή της αστείρευτης ερωτικής δράσης από… τη ζωή των άλλων.
Το έζησα έντονα με ένα φιλικό μου ζευγάρι και ειλικρινά, είναι η τρέλα της αγάπης που μετατρέπεται σε απύθμενο μίσος… 

Λόγω τιμής!

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα συναίσθημα που λεγόταν ειλικρίνεια. Δυστυχώς χάθηκε και αυτό και παρέσυρε μαζί του και τις ανθρώπινες σχέσεις. Παλαιότερα οι άνθρωποι μεταξύ τους είχαν μπέσα, είχαν λόγο, δηλώνανε το περίφημο «ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ» και ήταν νόμος, ήταν συμβόλαιο, ήταν ανδρισμός, ήταν η «βαρβατίλα» που βγάζανε οι άντρες προς τα έξω.
 
Ποιος τολμούσε να αθετήσει το λόγο του; Ήταν ατίμωση γι’ αυτόν, ήταν προσβολή, ήταν θέμα συζήτησης, και έχανε για πάντα την αξιοπρέπειά του… Λέγανε τότε με περηφάνια. «Σου δίνω το λόγω της αντρικής μου τιμής» και τελειώνανε τα πάντα, δεν χρειαζότανε ούτε επιταγές, ούτε γραμμάτια, ούτε τίποτα!!!
ΤΩΡΑ;;; Τώρα γέμισε ο τόπος με φτηνά ανθρωπάκια, ψεύτες, κλέφτες, απατεώνες, και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου. Και το σπουδαίο είναι ότι αυτά τα «ευτυχώς» λίγα ανθρωπάκια κάνουν και κριτική στους εναπομείναντες μπεσαλήδες. Ήταν όμως αρκετοί αυτοί που με τον τρόπο τους, το προκάλεσαν και σήμερα έγινε νόμος της αγοράς. Τέρμα τα γραμμάτια, τέρμα η επιταγές, τέρμα το βερεσέ!!!
Στο χωριό μου λένε. «Ένα πράγμα για να το φτιάξεις πρέπει πρώτα να χαλάσει» και δυστυχώς αυτό χάλασε και μάλιστα πολύ δύσκολα θα φτιάξει!
Νομίζω όμως ότι έφτασε η εποχή που θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι, και όλοι αυτοί οι «κατεργάρηδες» με τον καιρό θα πάρουν αυτό που τούς αξίζει, την περιφρόνηση, και τον χλευασμό της κοινωνίας, που αυτοί οι ίδιοι εξαπάτησαν με τον χειρότερο τρόπο… Δεν τους έφταιξαν όμως σε τίποτα οι τίμιοι άνθρωποι της αγοράς που αναγκάστηκε το όλο το σύστημα, να τους βάλει στο ίδιο καζάνι με δαύτους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.