Ηρθε η ωρα να ξεχασουμε οριστικα την Εκθεση Θρακη;

Της Έκδοσης

Παλιότερα στο τέλος του Μαΐου, μετά το πέρας των Ελευθερίων, ξεκινούσαμε να προετοιμαζόμαστε για την Έκθεση Θράκη, μετέπειτα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η οποία λάμβανε χώρα κάθε χρόνο στο συνεδριακό Κέντρο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Φέτος για ακόμα μια χρονιά, παρότι αφιερώθηκε κονδύλιο για την έκθεση στο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας, αυτή παραμένει αγνοούμενη, και πολύ φοβόμαστε πως θα παραμείνει έτσι για ακόμα μια χρονιά, μιας και στη Ροδόπη γενικότερα κανένας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτή.

Με την Alexpo να πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία αυτές τις μέρες, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά τον ημερολογιακό χώρο τον οποίο κατείχε παλιότερα η Έκθεση Θράκη, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως είναι πλέον εμφανές ότι η έκθεση είναι κλινικά, αν όχι πραγματικά, νεκρή, και κανένας δεν φαίνεται να έχει πρόθεση όχι μόνο να την ανανήψει, αλλά ούτε καν να πάρει το πτώμα της για να τη θάψει.

Την ίδια ώρα ο χώρος του εκθεσιακού κέντρου στη ΒΙΠΕ, που θα είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται για μια σειρά από εκδηλώσεις, αν κανένας ενδιαφερόταν να τον ανατάξει, συνεχίζει να απαξιώνεται, ταιριάζοντας με το γενικότερο μοτίβο της Βιομηχανικής.

Γιατί αφού τα παλιά έχουν πλέον εγκαταλειφθεί, θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε προς άλλες κατευθύνσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν ώθηση και στην επιχειρηματικότητα της περιοχής, αλλά και στην ενεργοποίηση περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων σε θέματα εξωστρέφειας.

Αλλά δυστυχώς τέτοιους καιρούς οι ιθύνοντες περί άλλων τυρβάζουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.