Η προκλητικοτητα των καλογερων

Καταδικαστέα αναντίρρητα η προκλητική συμπεριφορά των δύο μοναχών του Βατοπεδίου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, Αρσενίου και Εφραίμ.

Ο προβληματισμός όμως είναι από πού οι δύο αυτοί καλόγεροι – επιχειρηματίες έχουν τέτοιο αέρα; Ποιο; τους έχει δώσει τόσο θάρρος ώστε να αγνοούν θεσμούς και να ειρωνεύονται;

Βολεύει βέβαια εξαιρετικά τους κυβερνώντες να τους παρουσιάζουν σαν σατανικούς καλόγερους και εγκέφαλους της ιστορίας, προκειμένου αυτοί να αποποιηθούν των ευθυνών και να βγουν λάδι.

Και ο πλέον όμως αφελής πολίτης κατανοεί ότι σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν οι υπεύθυνοι της Μονής ούτε καν να αγγίξουν την περιουσία του Δημοσίου, αν δεν τους την πρόσφερε η κυβέρνηση στο πιάτο.

Δεν καταλήστευσαν μόνοι τους οι μοναχοί τη δημόσια περιουσία, δεν υπέγραψαν τις υπουργικές αποφάσεις, δεν αποχαρακτήρισαν δασικές εκτάσεις, δεν αποφάνθηκαν αυτοί για την κυριότητα του Δημοσίου στη λίμνη Βιστωνίδα.

Αν προκαλεί η αλαζονεία τους στη Βουλή, η εξήγηση θα πρέπει να αναζητηθεί στις συναναστροφές και τις στενές, πνευματικές τους σχέσεις που είχαν για χρόνια με υπουργούς και στελέχη.

Γιατί λοιπόν εξανίστανται; Αυτοί τους έδωσαν το θάρρος και το θράσος για να ενεργούν με αυτό τον τρόπο. Τώρα ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.