Η παρουσιαση ενος πολιτικου βιβλιου χωρις κομματικες στοχευσεις και περιχαρακωσεις

Όποια άποψη κι αν έχει κανείς για τα αίτια και την εξέλιξη της κρίσης, έχει αξία να ακουστεί επιτέλους και η άλλη άποψη, αυτή που ακούστηκε λιγότερο μέχρι σήμερα. Που ήταν εν πολλοίς απαγορευμένη να συζητηθεί, να διερευνηθεί χωρίς αναθέματα και κορώνες.
 
Ο Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του καταγράφει με τρόπο κατατοπιστικά λεπτομερή το χρονικό της κρίσης, τις διαπραγματεύσεις, τους συσχετισμούς που δημιουργούνταν σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο και μας οδήγησε αφενός μεν να μην χρεοκοπήσουμε το 2010, αφετέρου να γίνουν πρωτοφανείς ανατροπές στην οικονομία , το Κράτος αλλά και στο επίπεδο της ζωής του πολίτη με ότι συνεπάγονται όλα αυτά.
 
Σήμερα που έξι χρόνια μετά έχουν παρελάσει οι πάντες (Σαμαράς, Τσίπρας με Καμμένο) από κυβερνητικούς θώκους και άρα κρίνεται εξ αντικειμένου η προσπάθεια, η ειλικρίνεια, η αντίληψη των πέριξ, είναι ευκαιρία να μιλήσουμε δημοσίως. Να ακουστούν επιτέλους και οι «άλλοι» . Κι ας κριθούμε στο πεδίο της πραγματικής αντιπαράθεσης κι όχι του λαϊκισμού, της ευκολίας της ατάκας, της εθνοκαπηλείας. Γιατί η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη για να βρει το δρόμο της.
 
Για μένα το βιβλίο αυτό ήταν μια αναδρομή των γεγονότων, αφού λόγω της κυβερνητικής μου θέσης έζησα από κοντά τις προσπάθειες, αγωνίες , χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου , εμφανείς και αφανείς και με όλους απέναντι, που εν μέρει περιγράφονται στο βιβλίο. Η αγωνία κοινή για να μην πτωχεύσει η χώρα, μια χώρα που λίγους μήνες πριν βρισκόταν «αλλού».
 
Είναι λοιπόν μια ευκαιρία, με την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου στην πατρίδα μου, την Κομοτηνή , να υπάρξει μια σοβαρή αφήγηση σε μια συζήτηση ψύχραιμη με τη συμμετοχή δύο σοβαρών ομιλητών, του Γιάννη Μουρμούρη, Προέδρου του Οικονομικού Τμήματος και Αντιπρύτανη του ΔΠΘ και του Γιάννη Λασκαράκη, Δημοσιογράφου, εκδότη της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ της Αλεξανδρούπολης, με πολιτική δράση πλήρη σοβαρότητας και περγαμηνές στο χώρο του περιφερειακού Τύπου της χώρας.
 
Μια παρουσίαση πολιτικού βιβλίου χωρίς κομματικές στοχεύσεις και περιχαρακώσεις, όπως ήταν το ζητούμενο από την αρχή για την εκδήλωση αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.