Η παρεμβαση Σημιτη

Η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς και περιείχε σημαντικά πολιτικά θέματα. Η καταγγελία του ότι κέντρα επιχειρηματιών διαπλέκονται με τη Νέα Δημοκρατία και στόχο έχουν την ήττα του ΠΑΣΟΚ και την ηγεμόνευση στο πολιτικό πεδίο, ασφαλώς και έχει βαρύτητα. Όμως θα διέθετε περισσότερη αξιοπιστία αν είχαν κατατεθεί και ονόματα. Χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός πληροφορείται για την ύπαρξη των διαπλεκομένων που απεργάζονται τις εξελίξεις. Αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν άκουσε και δεν πληροφορήθηκε κάτι για τα ονόματα και τις διευθύνσεις.

Ούτε από τον κύριο Μητσοτάκη έμαθε ονόματα ούτε από τον κύριο Καραμανλή ούτε από τον κύριο Σημίτη. Από τη στιγμή που δεν ονομάζονται, τότε δεν αντιμετωπίζονται. Οι γενικευμένες καταγγελίες προσώρας δίνουν έναν δραματικό συσπειρωτικό τόνο, αλλά μακροπρόθεσμα έχουν δυσμενές πολιτικό αποτέλεσμα. Ο πρωθυπουργός, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ξεκαθάρισε και τις προσωπικές πολιτικές του προθέσεις. Δήλωσε με έμφαση ότι αυτός θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ και στις επόμενες εκλογές. Ταυτόχρονα έκανε και την έμμεση αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, και διαπίστωσε την ύπαρξη σοβαρών αστοχιών και παραλείψεων.

Οι πολίτες αναμένουν, λοιπόν, γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα καταλήξουν σε πρακτικές που θα ενισχύουν το μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι εμφανές και από τις δημοσκοπήσεις που υπάρχει ελλειμματική πολιτική από την κυβέρνηση. Αν θέλει η κυβέρνηση να ορθοποδήσει πολιτικά και εκλογικά, ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Εκτός αν δεν έχει διάθεση να πράξει τα ανάλογα. Ξέρει πού έχει πρόβλημα και ξέρει ότι χωρίς πραγματικές κοινωνικές πολιτικές εκλογικά δεν έχει να περιμένει πολλά πράγματα. Βεβαίως, είναι σίγουρο ότι και από τη Νέα Δημοκρατία ο ελληνικός λαός δεν έχει να προσδοκά και πολλά. Επομένως, είναι ευνόητη η μεγάλη ευθύνη τόσο του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως, αλλά και των κομμάτων της Αριστεράς. Μια ματιά στις χώρες της Ένωσης, όπου κυβερνούν συντηρητικές κυβερνήσεις, αρκεί για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.