Η Νικη του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικες εκλογες

Με την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι κάλπες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η πολιτική ανατροπή είναι προ των πυλών και ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να μειώσει αυτή την σπουδαία νίκη του ΠΑΣΟΚ, με διάφορα τεχνάσματα και πολιτικές ερμηνείες, δεν βρίσκει έρεισμα. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, είναι παρόν και καθημερινά ενισχύει την δυναμική του. Έχει μια σταθερή ανοδική πορεία και βήμα βήμα χτίζει ένα κόμμα του μέλλοντος με έμφαση στους νέους και στη νέα γενιά. Είναι το μόνο κόμμα που αυξάνει διαρκώς τα ποσοστά του, έχει μια αυτόνομη πορεία, δικές του θέσεις και ένα δικό του σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα διακυβέρνησης της Χώρας. 

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η πολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τον πρωθυπουργό απέτυχε παταγωδώς. Μετά την ήττα της αλαζονείας της Νέας Δημοκρατίας, όλοι καταλάβαμε ότι οι επιλογές του κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη ήταν εύστοχες. Ειδικά στον Δήμο Αθηναίων η  επιλογή του κυρίου Χάρη Δούκα ήταν προσωπική επιλογή του Προέδρου και η νίκη αυτή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στον κύριο Μητσοτάκη και απάντησαν με δημοκρατικό τρόπο στη Νέα Δημοκρατία και στην πολιτική επιβολής κομματικών υποψηφίων. Πρόσωπα υψηλής επιστημονικής επάρκειας είδαμε να κερδίζουν τη μάχη, αλλάζοντας σελίδα.  

Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καθημερινά προσπαθεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες και προτάσεις να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Είναι ένα ισχυρό κόμμα αντιπολίτευσης, με μια ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης και είναι η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική απέναντι στην Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει παζάρια. Έχει μια άλλη κουλτούρα διαμόρφωσης της πολιτικής. Είναι ένα κόμμα που αγκαλιάζει όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας και χτίζει το μέλλον του τόπου σταθερά αλλά πάνω απ’ όλα με σεβασμό στις αρχές και αξίες, μακριά από τυχοδιωκτισμούς και λαϊκισμούς.          

Ο αγώνας κατά της αλαζονείας και κατά της αναξιοκρατίας αρχίζει τώρα και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί, με ενότητα, με ήθος, με ρεαλιστικές προτάσεις και πάνω απ’ όλα με σεβασμό στους πολίτες, θα επαναφέρουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η μεσαία τάξη αλλά και η κατώτερη τάξη της κοινωνίας. Το μέλλον ανήκει στους νέους και στη νέα γενιά. Μπροστά μας έχουμε πολλές συλλογικές μάχες. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ενωμένο όσο ποτέ. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για την μείωση της ακρίβειας, για την επαναφορά του κοινωνικού κράτους και για τη διασφάλιση των θεσμών.

*Ο Μεμέτ Ντενίζ είναι δικηγόρος και υποψήφιος διδάκτωρ Νομικής ΔΠΘ. Είναι Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής ΔΠΘ και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ και κατέχει επίσης μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο Συνταγματικό Δίκαιο και στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από τη Νομική του ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.