Η μουσικη κοντρα στη σιωπη

Της έκδοσης

Ακόμα και αν κάποιος διαφωνεί ή αδιαφορεί με τον στόχο της  πρωτοβουλίας «Η μουσική  κόντρα στη σιωπή» – αν και θεωρούμε πως ουδείς δεν θα έπρεπε ούτε να διαφωνεί ούτε να αδιαφορεί για μια γενοκτονία που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας και με τον τρόπο μάλιστα που αυτή συντελείται –θεωρούμε ότι ουδείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καλλιτεχνική αξία και το εξαιρετικό αποτέλεσμα που οι συμμετέχοντες σε αυτήν προσέφεραν.

Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την «συμμετοχή» της Κομοτηνής, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 21 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.

Να υπενθυμίσουμε πως η πρωτοβουλία «Η μουσική κόντρα στη σιωπή» αφορούσε σε δημόσιες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σε 7 πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσά τους κα η Κομοτηνή, με κεντρικό στόχο την δημιουργία πολυμορφικών καλλιτεχνικών δράσεων προς υποστήριξη του λαού της Παλαιστίνης.

Στην Κομοτηνή αυτή η παρέμβαση, με αμιγώς καλλιτεχνικό χαρακτήρα και αντιπολεμικό περιεχόμενο όπως επεσήμαναν στην πρόσκλησή τους οι συμμετέχοντες, έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, ως μια μουσικοθεατρική σύμπραξη με γνωστούς και αγαπημένους ντόπιους καλλιτέχνες αλλά και πολίτες, υπό την διεύθυνση του μουσικού Χάρη Τύλιου.

Μετατρέποντας για 20 λεπτά την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής σε άλλη «σκηνή» ενός μεγάρου μουσικής, με εξαιρετικές φωνές, μουσικές και αποδόσεις κάθε ενός και κάθε μίας εκ των συμμετεχόντων ξεχωριστά, πολύ δε περισσότερο συνολικά. Ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό και «δεμένο» αποτέλεσμα, που δεδομένου του πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος –  μόλις λίγες ημέρες – που είχαν μπροστά τους οι συμμετέχοντες πραγματικά εξέπληξε, πέραν βεβαίως της συγκίνησης που προσέφερε.

Αποδεικνύοντας πέραν του προφανούς φυσικά, ότι η τέχνη ως οφείλει δεν ΣΙΩΠΑ, αφετέρου για πολλοστή φορά τον πλούτο του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και των ανθρώπων της πόλης, που μεγαλουργούν με το κατάλληλο έρεισμα και την κατάλληλη αφορμή

Συγχαρητήρια σε όλους, πρωτίστως στους συμμετέχοντες, αλλά και στους θεατές που με τον τρόπο τους συμμετείχαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.