Η μεν λυση για τον συνοριακο της Νυμφαιας προφανης, οι δε κυβερνησεις απροθυμες

Της Έκδοσης

«Πιστεύουμε πως μετά από επικοινωνία που θα έχω με τον ομόλογό μου στη Βουλγαρία αυτοί οι περιορισμοί να αρθούν, καθώς το έργο και ο δρόμος έχουν σχεδιαστεί για να “σηκώνουν” βαριά οχήματα, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουμε τέτοιου είδους μετακινήσεις».

Αυτό είχε πει, τον Μάρτιο του 2017, ο τότε υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης, κατά τα εγκαίνια του νότιου τμήματος του κάθετου άξονα της Νυμφαίας (τόσο καλός, που τον εγκαινιάσαμε δύο φορές).

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, αυτό που δεν κύλησε ήταν τα φορτηγά και τα λεωφορεία στο δρόμο, παρόλο που οι συνθήκες, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού τότε, είχαν ωριμάσει.

Δύο χρόνια μετά, ο τότε επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας μας, είχε σημειώσει πως η Νυμφαία αποτελεί σημαντική είσοδο για τη χώρα, και μπορούν να ξεπεραστούν σύντομα τα εμπόδια, τουλάχιστον για τα λεωφορεία με μια συνεννόηση με τη βουλγαρική πλευρά. Θα ήταν δε, από τα πρώτα ζητήματα που θα θέσει στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ, αν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Λίγους μήνες μετά εκλέχθηκε, αλλά δυστυχώς, φως δεν είδαμε, για να φτάσουμε, 7 χρόνια μετά τα (πρώτα) εγκαίνια του σταθμού, τρείς κυβερνήσεις, σχεδόν μια πανδημία και πολλές υποσχέσεις μετά, να ανακαλύπτουμε ξανά την ένδεια των υποδομών μετά το imbroglio, για να το πούμε σεμνά, με το θέμα των τεστ στα σύνορα, ξεκινώντας ακόμα ένα γύρο αντιπαραθέσεων.

Στην χθεσινή συνέντευξη του, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, σημείωσε πως θα κατατεθεί ερώτηση από τους βουλευτές της περιοχής, για το θέμα της δημιουργίας μόνιμων υποδομών, που είναι η μόνη λύση, αλλά μυστηριωδώς, και διαπαραταξιακά, εμφανίζονται αντικειμενικές (και είμαστε σίγουροι και υποκειμενικές) δυσκολίες για την κατασκευή τους. Δεν ξέρουμε τι απάντηση θα πάρει, αλλά τη φανταζόμαστε, και είναι, πέρα από την απαγόρευση  διέλευσης φορτηγών και λεωφορείων, η μόνη σταθερά σε όλη αυτή την ιστορία.

Δεν είναι πλέον και ο Μπορίσοφ (τουλάχιστον προς το παρόν) στην κυβέρνηση. Ήταν και αυτός μια λύση…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.