Η Κομοτηνη αποχαιρετησε με συγκινηση την Ελενη Αντωνιαδου, τη Νιτσα της

Της έκδοσης

Σύσσωμη η Κομοτηνή αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι τη Νίτσα της, όπως ήταν το χαϊδευτικό της, την Ελένη Αντωνιάδου,  την πρώτη γυναίκα εκδότρια και την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, μέλος επί χρόνια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, του Γηροκομείου και του Συλλόγου η «Ορθοδοξία».
 
Στην εξόδιο ακολουθία συγκινητικούς επικήδειους εκφώνησαν ο αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη κοινωνική προσφορά της εκλιπούσας και το προσωπικό της ήθος, μεταφέροντας στην οικογένειά της, τις αδελφές, τον αδελφό της και τα ανίψια της, τα συλλυπητήρια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ο οποίος απουσιάζει στην Αθήνα, συμμετέχοντας στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
 

Ακολούθησε η ομιλία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, η οποία μην κρύβοντας τη συγκίνησή της,  ανέγνωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και την απόφασή του να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία, τιμώντας την εικοσάχρονη πορεία της στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εξελέγη και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.
 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η εκτελεστική γραμματέας της ΠΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου, η οποία αποχαιρέτησε, εκπροσωπώντας τον Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής, την εκλιπούσα ως δραστήριο μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου αλλά και άλλων κοινωνικών Σωματείων, και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννης Βερζυγιαννίδης που αποχαιρέτησε την Ελένη Αντωνιάδου ως επιφανές στέλεχος της νεοδημοκρατικής παράταξης.
 

Η συγκίνηση όμως για την «κυρία με τη μεγάλη καρδιά», που είχε έναν καλό λόγο για τον καθένα και την καθεμιά, κορυφώθηκε  όταν ο ανιψιός της ανέλαβε να την αποχαιρετήσει εκ μέρους της οικογένειας, αναφερόμενος στη μεγάλη συνδρομή της, στην ελληνική δημοσιογραφία, με την πένα της και με την ιδιότητά της ως εκδότριας της ιστορικής εφημερίδας «Πρωΐα».
 
Την Ελένη Αντωνιάδου, την οποία στην εξόδιο ακολουθία συνόδευαν ερυθροσταυρίτισσες και ερυθροσταυρίτες,  αποχαιρέτησαν εκτός άλλων, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, οι υπ. περιφερειάρχες Κώστας Κατσιμίγας και Κωστής Σιμιτσής, ο πρ. περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής και ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, οι υπ. δήμαρχοι Γιάννης Γκαράνης, Αντώνης Γραβάνης, Ελένη Λαφτσή, ο Δημήτρης Χαρίτου, ο υπ. δήμαρχος Τάσος Βαβατσικλής, ο οποίος δεν παρέλειψε να μας αναφέρει πόσο σημαντική προσωπικότητα υπήρξε η Ελένη Αντωνιάδου για την πόλη, οι εκπαιδευτικοί Λένα Χατζή και Μάγδα Γιαμουστάρη, η διευθύντρια Β΄ Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου και δεκάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες. Με πιο χαρακτηριστική τη μουσουλμάνα γειτόνισσα της Ελένης, που μας απευθύνθηκε, προτρέποντάς μας να γράψουμε ότι η Νίτσα ήταν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου.
 
Καλό σας ταξίδι, Καλό Παράδεισο αγαπημένη μας κυρία Νίτσα
 

Παρατηρητής της Θράκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.