Η επιτηρηση συνεχιζεται

Με απόρριψη στην ουσία του προϋπολογισμού του 2006 ισοδυναμεί το βέτο που έθεσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Αλμούνια.

Αντί λοιπόν για την κυβέρνηση το πάθημα του 2005 να της γίνει μάθημα, επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Αλχημείες λογιστικές που διαιωνίζουν τα δημοσιονομικά προβλήματα, υπερεκτίμηση εσόδων και υποεκτίμηση δαπανών.

Στη συγκεκριμένη στιγμή ο πλέον συνετός θα περίμενε από την κυβέρνηση να αποσύρει τον προϋπολογισμό. Και όμως αυτή επιλέγει το δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης με τους υπευθύνους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να διασωθεί πολιτικά, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα αυτής της αντιπαράθεσης στην οικονομία, αλλά και γενικότερα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη.

Δυστυχώς για τους Έλληνες η ελληνική οικονομία παραμένει υπό επιτήρηση καθώς έλλειμμα και χρέος βρίσκονται σε ψηλά επίπεδα. Για την κυβέρνηση άλλος δρόμος δεν υπάρχει εκτός από αυτόν των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην σταματήσει η πορεία ανάπτυξης της χώρας και για να υπάρξει επιτέλους ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.