Η ευκαιρια του ΕΣΠΑ

Oι πιέσεις των αγορών είδαμε να επεκτείνονται και σε άλλες δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Ισπανία και κυρίως την Πορτογαλλία.

 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται εκτός πιέσεων. Γιατί μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενέκρινε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και μπορεί να υπάρχουν δηλώσεις αξιωματούχων ευρωπαίων που χαρακτηρίζουν θετικά τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση εν τούτοις ακόμη δεν έχουν πεισθεί ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν.

 

Δυστυχώς η χώρα μας και το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης. Στόχος είναι το δημοσιονομικό έλλειμμα μειωθεί κάτω από το 3%.

 

Tο αντίδοτο δεν μπορεί να βρεθεί αλλού παρά στην κυβερνητική δράση για ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και στη χωρίς καμιά χρονοτριβή ενεργοποίηση όλων των προγραμμάτων του EΣΠA για την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

 

Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση όλων των μεγάλων έργων υποδομής για την κατασκευή των οποίων η ίδια η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί.

 

Και μόνο τότε θα είναι το αποτέλεσμα θετικό…
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.