Η χωρα που δεν μπορει να διοργανωσει ενα τελικο κυπελλου

Της έκδοσης

Ούτε οι Κύπριοι δεν μας αντέχουν πια, τουλάχιστον ποδοσφαιρικά, μιας και το σχέδιο για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στην Λευκωσία, «κόλλησε» στην Κυπριακή Αστυνομία, που αφού έλαβε πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα της εν λόγω ποδοσφαιρικής συνάντησης, αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή της, «με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών».

Τώρα αναζητούνται άλλες λύσεις εντός Ελλάδας, είτε στο Πανθεσσαλικό είτε στο ΟΑΚΑ, αλλά και μόνο το γεγονός ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αγώνα ακόμα και σε ένα μέρος όπου οι οπαδοί θα έφταναν μόνο με αεροπλάνο, λέει πολλά για την κατάντια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, που βουλιάζει ακόμα περισσότερο στην ανυποληψία.

Την ώρα που η οπαδική βία παραμένει ενεργή όσο πάντα, παρά τα παχιά λόγια μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, τις ομάδες να φαίνεται όχι μόνο να μην συγκρατούν, αλλά σχεδόν να ενθαρρύνουν τα πιο βασικά ένστικτα των οπαδών, και την ποιότητα του ποδοσφαίρου να είναι και αυτή στα τάρταρα, βρισκόμαστε πολύ μακριά από την Ευρώπη, και όχι μόνο αγωνιστικά.

Άλλωστε τίποτα δεν μας εγγυάται πως ο τελικός του Κυπέλλου θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί με ηρεμία είτε στο Βόλο, είτε στην Αθήνα. Το αντίθετο μάλιστα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.