Η αποτελεσματικοτητα της νεας Δημοτικης Αρχης Μαρωνειας-Σαπων

Μύθος ή Πραγματικότητα;

Πολλά ερωτήματα εγείρονται σε πολλούς Δημότες και ιδιαίτερα από αυτούς που κατάγονται από τα Κασσιτερά σε σχέση με την αποτελεσματικότητα(;) ή όχι της Νέας Δημοτικής Αρχής Μαρωνείας-Σαπών, η οποία με την ανάληψη των καθηκόντων της διατυμπάνισε σε όλους τους Δημότες ότι θα πορευθεί με νέα νοοτροπία στην διακυβέρνηση αυτού του τόπου και ότι θα είναι αποτελεσματική στην καθημερινότητα του πολίτη.
 
Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο γεγονός, ότι πριν από αρκετές ημέρες, σκαφτικό μηχάνημα(το λεγόμενο JCB) του Δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε εργασίες αντιπλημμυρικών έργων στο δρόμο Σάπες – Συκορράχης και συγκεκριμένα μετά από την μεγάλη ανηφόρα του επαρχιακού δρόμου(στο ύψος του πρώην πεδίου βολής του στρατού) και για ένα περίπου χιλιόμετρο μέχρι το ύψος της Ξινής Βρύσης.
 
Τα ερωτήματα που προκύπτουν σε αυτή την περίπτωση είναι πολλά. Πρώτο ερώτημα είναι αν ο Δήμαρχος ή οι αρμόδιοι συνεργάτες του αντιδήμαρχοι γνώριζαν για αυτό το περιστατικό και αν εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο Διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Αν ισχύει κάτι τέτοιο έχει καλώς. Αν δεν ισχύει όμως τα πράγματα είναι σοβαρά και τα συμπεράσματα εντελώς αρνητικά διότι η ανυπαρξία των διοικούντων να δουλέψουν οι ίδιοι σε αυτό το αντιπλημμυρικό έργο δείχνει σημάδια αν μη τι άλλο τουλάχιστον αδιαφορίας.  
 
Το άλλο συμπέρασμα που μπορούμε να συνάγουμε, και να δώσουμε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συκορράχης  τον κ. Γιαμουρίδη Ευστάθιο, είναι πως η κίνηση αυτή του Προέδρου μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση από τους διοικούντες στον Δήμο μας, μιας και ο Πρόεδρος κινήθηκε προς το συμφέρον των συμπολιτών του και την ασφαλή μετακίνησή τους στο δρόμο αυτό επειδή στις έντονες βροχοπτώσεις γέμιζε νερά αφού οι γέφυρες είχαν βουλώσει εδώ και αρκετά χρόνια και τα χαντάκια αριστερά του δρόμου ήταν γεμάτα μπάζα, αλλά και η διέλευση των αυτοκινήτων ιδιαίτερα επικίνδυνη. 
 
Επίσης να τονίσω ότι εδώ και αρκετό καιρό πάλι σε αυτό το ύψος του δρόμου, λόγω των κατολισθήσεων δεξιά και αριστερά του δρόμου, τα χώματα  έχουν καταλάβει σχεδόν το μισό του δρόμου και στην στροφή περίπου να είναι ο μισός δρόμος ικανός για διέλευση αυτοκινήτων. Ο συνδυασμός με την ανύπαρκτη σχεδόν σήμανση καθιστά το μέρος αυτό ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους οδηγούς κάτι που θα πρέπει να το δούνε όλοι οι υπεύθυνοι ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.
 
Τέλος, επειδή οι αγροτικές εργασίες αυτή την εποχή είναι στο ζενίθ και επειδή σε συζήτηση που είχα με πολλούς αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και πολλούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κάμπο των Κασσιτερών, μου τόνισαν ότι  γκρέιντερ στους Αγροτικούς δρόμους των Κασσιτερών έχουν να φανούν πάνω από 10 χρόνια περίπου  και οι δρόμοι αυτοί είναι σε κάκιστη κατάσταση, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για την διέλευση των μηχανημάτων αυτών από τη Δημοτική Αρχή όχι μόνο στην περιοχή των Κασσιτερών αλλά και σε άλλες Αγροτικές περιοχές που χρήζει τέτοιου είδους παρέμβαση. Με όλα τα παραπάνω το τελικό ερώτημα που προκύπτει είναι: Η αποτελεσματικότητα της νέας Δημοτικής Αρχής Μαρωνείας-Σαπών είναι Μύθος ή Πραγματικότητα;  Τα συμπεράσματα δικά σας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.