Η ανικανοτητα της κυβερνησης

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης κάλυψε πλήρως τους χειρισμούς για το σκάνδαλο των ομολόγων καλώντας τα ασφαλιστικά ταμεία να ζητήσουν ευθύνες από τους συμβούλους, τις χρηματιστηριακές εταιρείες, αλλά και τις τράπεζες χρησιμοποιώντας ακόμη και ένδικα μέσα.

Η επιχείρηση αποποίησης ευθυνών μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στους υπουργούς και γενικότερα στην κυβέρνηση από τη στιγμή που οι διοικήσεις των ταμείων είναι διορισμένες;

Η προσέγγιση αυτή μπορεί να βολεύει τους κυβερνώντες αλλά κανείς πολίτης δεν πιστεύει ότι δεν γνώριζαν. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Όλα ήταν σχεδιασμένα. Η επίκληση της άγνοιας δεν πείθει.

Δηλώνοντας οι κυβερνώντες ότι δεν γνώριζαν, παραδέχονται ότι είναι ανίκανοι να ασκήσουν έλεγχο στο σύστημα χρηματοοικονομικών προϊόντων του ελληνικού δημοσίου, καθώς επίσης ότι είναι ανίκανοι να διορίσουν έντιμες διοικήσεις στα ταμεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.