Η ανεργια χτυπα την πορτα μας

Αναστάτωση επικρατεί στο Νομό Ξάνθης με αφορμή τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται στον κίνδυνο να κλείσουν τέσσερις αγροτικές συνεταιριστικές βιομηχανίες στην πόλη.

Συγκεκριμένα μετά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και την κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι σ’ αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Αγροτική Τράπεζα έχει δρομολογήσει το κλείσιμο άλλων τριών βιομηχανιών και συγκεκριμένα τις βιομηχανίες «Ροδόπη», «ΣΕΒΑΘ», «ΣΕΚΑΠ», με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο πολλοί εργαζόμενοι.

Από τους πέντε νομούς της περιφέρειάς μας ο Νομός Δράμας είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Στο Νομό Καβάλας επίσης είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφωρικών Λιπασμάτων, ενώ στο Νομό Ξάνθης αν κλείσουν τελικά τα εργοστάσια που αναφέρθηκαν παραπάνω το κύμα των ανέργων αυξάνεται κατά κόρον. Σύμφωνα δε με δηλώσεις του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολη ο αριθμός των ανέργων έχει αυξηθεί πολύ, ενώ στο Νομό Ροδόπης είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το κλείσιμο της «Ελίνα» αλλά και την εθελουσία αποχώρηση πολλών εργαζομένων από το εργοστάσιο της Fanco.

Κατά τα άλλα ο Υπουργός Οικονομικών πριν μία εβδομάδα μιλούσε για μείωση της ανεργίας. Με ποια στατιστικά στοιχεία έγιναν οι δηλώσεις αυτές;

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι άλλη. Η ανεργία αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδυνατεί να λάβει μέτρα για να την περιορίσει. Εν αντιθέσει καθημερινώς γινόμαστε μάρτυρες της κυβερνητικής απραξίας. Μία απραξία που είναι επικίνδυνη. Και τίποτα δεν σώζει τους εργαζόμενους. Ούτε τα κυβερνητικά επιδόματα που μόνο σαν ημίμετρα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν, ούτε τα ευχολόγια για παροχές από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Η αγανάκτηση φουντώνει στα λαϊκά στρώματα. Και αλλοίμονο στους κυβερνώντες. Γιατί όπως πολύ σωστά λέει ο λαός μας «οργή λαού, φωνή θεού»…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.