Η ακριβεια δεν αντιμετωπιζεται με ασυδοσια

Είθισται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λίγο πριν το Πάσχα και τα Χριστούγεννα να καταναλώνουν ώρες για την ακρίβεια στην αγορά και την άνοδο στις τιμές των προϊόντων. Μπορεί λοιπόν το Πάσχα να αργεί ακόμη, εφόσον έχουμε άλλες τρεις εβδομάδες, παρόλα αυτά μία βόλτα στην αγορά αποδεικνύει ότι το πορτοφόλι του Έλληνα βαρυγκομά. Η καθημερινότητα είναι δύσκολη και οδυνηρή για πολλούς.

Τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει κανείς με ένα ευρώ.

Η γενικευμένη ακρίβεια, η χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων, η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του καταναλωτή, σε συνδυασμό με την οικονομική ύφεση δημιουργεί ένα δυσβάσταχτο περιβάλλον για τον Έλληνα καταναλωτή και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής του.

Ένα απλό παράδειγμα. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η βενζίνη για πρώτη φορά ξεπέρασε το ένα ευρώ. Η ακρίβεια όμως δεν αντιμετωπίζεται με την ασυδοσία της αγοράς και με την παντελή έλλειψη κρατικής φροντίδας και παρέμβασης. Γιατί το κέρδος δυστυχώς, μεθάει τους κεφαλαιούχους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες με αποτέλεσμα να αδιαφορούν για την οικονομική αδυναμία των πολλών να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες.

Η ακρίβεια, η ανεργία και η αύξηση του ποσοστού της φτώχειας έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στους μικροεπαγγελματίες και τους πολίτες και αυτό έχει αρνητικές συνέπειες και στην παραγωγική και πραγματική οικονομία. Χρειάζεται ριζική αλλαγή και της οικονομικής και της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να επιδιωχθεί η μείωση του πληθωρισμού μέσα από βελτίωση της παραγωγής και της παραγωγικότητας και όχι με παρατεταμένες, περιοριστικές εισοδηματικές οικονομικές πολιτικές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.