Η ΑΕGEAN και οι ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΙ

Διάβασα το δελτίο τύπου της Aegean όπου παραδέχεται ότι οι Αραβικής καταγωγής Ισραηλινοί πολίτες (πάνω από 1,2 εκατομμύρια υπάρχουν στο Ισραήλ) «δέχθηκαν» να απο βιβασθούν και να αναχωρήσουν την επόμενη μέρα για τη χώρα τους το Ισραήλ, με την ΕL AL όπως διαβάζω, επειδή υπήρχε αντίδραση άλλων (καθαρόαιμων προφανώς) Ισραηλινών επιβατών .
 
Χωρίς δισταγμό, χωρίς τη συναίσθηση του αναίσχυντου και της παρανομίας. Διότι μπορεί ο κάθε επιβάτης να διακατέχεται από δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες φοβίες, αλλά αν δεν αισθάνεται άνετα μπορεί να μην ταξιδέψει με τη συγκεκριμένη εταιρία ή από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.
 
Οι κανόνες όμως ασφάλειας των πτήσεων διεθνώς είναι πολύ συγκεκριμένοι και πολύ αυστηροί. Όπως και τα δικαιώματα των επιβατών είναι απόλυτα κατοχυρωμένα και ειδικά εκείνα που αφορούν στη μη προσβολή της προσωπικότητάς τους.
 
Κι αν η κάθε αεροπορική εταιρία λαμβάνει υπόψιν τη γνώμη των επιβατών για το ποιος μπορεί να συνταξιδέψει μαζί τους, με κριτήριο μάλιστα την καταγωγή, ας της υπενθυμίσει η Πολιτεία, η ΥΠΑ, ο Υπουργός κλπ , ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία οι ουσιαστικά εκδιωχθέντες από την πτήση θα έπρεπε σαφώς να ταξιδέψουν, όποιος δεν αισθανόταν ασφαλής και αμφισβητούσε τον έλεγχο ασφαλείας του Ελευθέριος Βενιζέλος θα μπορούσε να αποχωρήσει, όσοι καθυστέρησαν την πτήση για μιάμιση ώρα για το λόγο αυτό θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί από την Αστυνομία που παρενέβη και να δικάζονται από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο για παρακώλυση συγκοινωνιών και ότι η αεροπορική εταιρία μετά την πρωτοφανή αυτή συμπεριφορά της θα έπρεπε να καταβάλει ένα μεγάλο πρόστιμο, ακόμη και να της αφαιρεθεί η -μονοπωλιακή της – άδεια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 
Αυτό θα γινόταν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και κυρίως στο Ισραήλ. Η δε καθυστέρηση δεν θα ήταν για μιάμιση ώρα, αλλά για ενάμιση λεπτό, όση θα ήταν η ανοχή των ατίθασων επιβατών.
 
Υ.Γ.: Στου καιρού τα γυρίσματα με το φόβο κραταιό να επιστέφει τα πάντα και τη λογική να οπισθοχωρεί…
 
* Από τη σελίδα του στο fb

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.