Η αδυναμια της Κυβερνησης να διαχειριστει την ακριβεια

Fuel Pass, Power Pass, Pass και Pass………Η επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να ανακουφίζει εν μέρει την κοινωνία αλλά δεν είναι η λύση. Δεν δίνει οριστικό τέλος στα υπάρχοντα προβλήματα. Ο λαός δεν μπορεί να ζεί με επιδόματα. Χρειαζόμαστε ριζικές αλλαγές και επίλυση των προβλημάτων από τη βάση. Υπάρχει ανάγκη οικοδόμησης της Χώρας με μακροπρόθεσμα σχέδια. Δυστυχώς η κυβέρνηση παραμένει παρατηρητής των εξελίξεων και της φτωχοποίησης της κοινωνίας ασκώντας μόνο μια επιδοματική πολιτική, που φυσικά αντί να λύνει το πρόβλημα το μεταθέτει και το διογκώνει. Υπάρχει τεράστιο δημόσιο χρέος και αδύναμο τραπεζικό σύστημα με αποτέλεσμα να οδηγείται η χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Η άνοδος της τιμής βενζίνης σε καθημερινή βάση, η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, η μη επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, οδηγούν τη χώρα ένα βήμα πριν το γκρεμό. Οι πολίτες έχουν πάρα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έλλειψη ρευστότητας και μείωση αγοραστικής δύναμης. Η αύξηση των λογαριασμών, η άνοδος της τιμής των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, χωρίς ταυτόχρονα αύξηση του εισοδήματος και του μισθού έχει οδηγήσει τους πολίτες της μεσαίας τάξης και κατώτερων στρωμάτων σε μια γενική αδυναμία πληρωμών και στην αύξηση οφειλών όπως οι οφειλές προς τη ΔΟΥ, η αδυναμία πληρωμών των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ)  κ.α.

Το πρόβλημα στέγασης για νέους και χαμηλόμισθους αυξήθηκε. Τα ενοίκια και τιμές των ακινήτων ανέβηκαν στα ύψη και ο μισθός έχει χάσει σχεδόν το 30% της αγοραστικής του αξίας λόγω του πληθωρισμού. Οι ανισότητες διευρύνονται όλο και περισσότερα και βαθαίνουν.

Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη δεν κατάφερε να περάσει τα μαθήματα και το μόνο που κατάφερε είναι να ανεβάσει τις τιμές στα ύψη. Μπροστά στο τσουνάμι ακρίβειας και αισχροκέρδειας, βλέπουμε την κυβέρνηση να είναι σε πλήρη αδράνεια. Απλά ανακοινώνει μέτρα φιλικά προς τους ψηφοφόρους χωρίς να καταπολεμά το κόστος της ζωής. Έχει αποτύχει στα μεγάλα στρατηγικά ζητήματα. Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή πολιτική, ένα κράτος δικαίου, μια δίκαιη ανακατανομή του πλούτου με ένα δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την πελατειακή λογική και δεν πρέπει να προτάσσουμε το μικροκομματικό συμφέρον έναντι του κοινωνικού συνόλου. Ως ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής προτείνουμε να μειωθεί άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας και να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, είναι να εφαρμόσει το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα με έμφαση στο κοινωνικό κράτος, στην κονωνική κατοικία, στην μείωση ανεργίας και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους. Καθημερινά με ρεαλιστικές, ξεκάθαρες, υλοποιήσημες προτάσεις, με καθαρές απαντήσεις και ειλικρίνεια, το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα κόμμα που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτό τρομάζει τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και την ΝΔ.

*Ο Μεμέτ Ντενίζ είναι δικηγόρος, υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής ΔΠΘ, απόφοιτος Τμήματος Νομικής και Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ, με μεταπτυχιακά στο Συνταγματικό Δίκαιο και το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από τη Νομική Σχολή ΔΠΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.