H Ξανθια: 4 πραγματα που μαθαμε αυτη την εβδομαδα

  1. Οι Έλληνες ξέρουν να χρησιμοποιούν το google translate.

 
Μια ζωή «κράζουμε» τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν μπορούν να συντάξουν ένα κείμενο, να πρωτοκολλήσουν μια αίτηση, να εκσυγχρονιστούν.

Εντός της εβδομάδας, ήταν λίγο πριν από το brunch και βιαζόντουσαν γιατί το επόμενο γεύμα θα ήταν στις 2, μεζές – τσίπουρο, τους δόθηκε η εντολή δια του Υπουργείου Εξωτερικών να μεταφράσουν μία ανακοίνωση. 
 
Ανοίγουν το Google και γράφουν «πώς μεταφράζουμε στα αγγλικά».  Τα αποτελέσματα της αναζήτησης διόλου ικανοποιητικά καθότι μόνο ελληνο- αγγλικά λεξικά έβγαιναν.  «Αν ήταν έτσι ανοίγαμε και τα λεξικά που έχουμε στο συρτάρι» σκέφτηκαν και κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισαν να γράψουν απλά «μετάφραση».

Εμφανίζονται λοιπόν 2 κουτάκια. Αριστερά αγγλικά, δεξιά ελληνικά και από κάτω «πληκτρολογήστε κείμενο».

 Τι λες τώρα…(αναρωτήθηκαν).

 Ακολούθησαν το «κόπυ – πάστε» του Πολάκη και η δουλειά τελείωσε.
Και το brunch τους το φάγανε και είχαν χρόνο να ετοιμαστούν για το μεσημεριανό τσίπουρο.
 
Αγαπημένοι μου, για αρχή θα σας αφιερώσω την αγαπημένη μου αγγλική φράση
“Shit high and watch” και ακολούθως  το αγαπημένο μου tweet:
 
 

  1. Οι Έλληνες είναι ερωτευμένοι με τα αφεντικά τους.

 
Να ξεκαθαρίσω πρώτα από όλα πως θεωρώ τον έρωτα ένα από τα πιο ωραία πράγματα που μπορείς να ζήσεις. Εγώ η ίδια είμαι πολύ ερωτευμένη και η αγαπημένη εκδότρια συνεχώς με κοροϊδεύει για τον πώς τον κοιτάω στα μάτια.
Και το αφεντικούλι μου πολύ το αγαπάω και το θαυμάζω… και αυτόν μέσα στη γλύκα τον κοιτάζω.
Αυτό το πράγμα του Βερύκιου όμως δεν το έχω ξαναματαδεί.
 
Θέλω να πιστεύω ότι είδατε όλοι πως όρμησαν στην εκπομπή της Ελένης, Κοντομηνάς και Βερύκιος και η καημένη πετάχτηκε από την καρέκλα. Τώρα πετάχτηκε γιατί τρόμαξε που το ροζ (πουκάμισο που φορούσε) τον χλωμαίνει ή γιατί σου λέει «μας ρίξανε μαύρο και τρέχει ο Κοντομηνάς να το πει»;

Πετάχτηκε πάντως η Ελένη όπως ακριβώς πετάγεσαι μόλις μπει ο έρωτάς σου στο σπίτι και δεν έχεις μαγειρέψει.

Και αρχίζει και μιλάει ο Κοντομηνάς και να της λέει κάτι για κάποιον που πήγε και του ζήτησε να ελέγχει τα κανάλια και να μην καταλαβαίνει η έρμη και να τον κοιτάζει όπως εγώ τον έρωτά μου.

Αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στον Βερύκιο. Σαν άρχισε να μιλάει ο Κοντομηνάς ήταν σαν να έβλεπε τη Ζιζέλ να κάνει την τελευταία βόλτα στην πασαρέλα.

 Σαν να μιλούσε ο Κοντομηνάς για τον επικείμενο γάμο τους. Σαν την πρώτη φορά που έκανε έρωτα και ήταν «σαν να μπήκε η άνοιξη». Δεν είναι δυνάστης το αφεντικό Κοντομηνάς,  είναι ο νέος του έρωτας.
 
Κάθε βράδυ πριν  κοιμηθείτε να κάνετε μια ευχή να βρείτε κάποιον που να σας κοιτάζει όπως ο Βερύκιος τον Κοντομηνά.


 

  1. Ο Ντόναλτ Τραμπ θέλει να μοιάσει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

 
Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον παλιό εννοώ αυτόν με το φρύδι.
Ως γνωστόν ο κόσμος ολάκερος μας ζηλεύει για τον πολιτισμό μας και θέλει να μας μοιάσει μπλα μπλα μπλα… Ο Ντόναλντ Τραμπ  επέλεξε σαν πρότυπο τον Καραμανλή και επειδή δεν μπορούσε να βάλει extension στο φρύδι, το βάφει. Και μάλιστα το βάφει, αυτό το χαρακτηριστικό αποτυχημένο χρώμα που δεν υπάρχει ούτε στο χρωματολόγιο της Μοιραράκη.
 
 Αλλά δεν έμεινε εκεί… Έχει βέβαια από μόνος του  μέσα το «δεξιό» στοιχείο , και είχε διαβάσει για το σχέδιο «Περικλής» στις εκλογές του 1961 και για τις περίφημες ατάκες  «εψήφισαν και τρόφιμοι του ψυχιατρείου», «ψήφισαν και τα δέντρα».
 
Αλλά, έχουν μείνει μόνο δύο εβδομάδες και δεν προλαβαίνει να στήσει το «Περικλής2». Λόγω του μεγέθους της χώρας, σου λέει, πού να τρέχω τώρα να βάζω τους στρατιωτικούς να δηλώνουν πως μένουν στα θεμέλια του ουρανοξύστη Νο3456789 που βρίσκεται στη διάθεσή μου. Να τρέξει σε ψυχιατρεία ούτε λόγος, άλλωστε στο Αμέρικα κυκλοφορούν όλοι ελεύθεροι.
 
Αποφάσισε λοιπόν ως πιο εκσυγχρονισμένος να απευθυνθεί στους άρρωστους και καταπονημένους συμπολίτες του και να τους πει κοινώς «τι και αν πεθαίνεις; Τι και αν έμαθες πως έχεις μια βδομάδα ζωή; Τι και αν έχεις πεθάνει αλλά δεν έχουν κάνει την κηδεία σου ακόμα; Get out and Vote!!!!!».
 
Ούτε σχέδια , ούτε εκφοβισμοί… ούτε ιδρώτας. Τα είπε όλα σε μια δήλωση και μάλιστα εμπνευσμένη από την ελληνική ιστορία.
 
 

  1. Ο Έλληνας ξέρει να διασκεδάζει.

 
Ό,τι και να γίνει και όπου μα όπου πάει ο Έλληνας μπορεί να διασκεδάζει. Είσαι Έλληνας πρωθυπουργός και μένεις στου Μαξίμου; Καλείς τους ΣυριζοΑνέλ και κάνεις πάρτυ. Δεν βάζεις φυσικά dress code γιατί οι αριστεροί δεν είναι ελίτ.
 Από μπουφέ χαλαρά πράγματα, βλέπε τυροπιτάκια, μπόμπες, λουκανοπιτάκια, φρούτα της εποχής και τέλος.  Κρίση έχουμε.

Λεφτά για διασκεδαστές καπούτ, αλλά και εδώ πρόβλημα δεν υπάρχει.  Στη λογική της «εσωτερικής κατανάλωσης» έχουμε τους βουλευτές μας!
 Ένας άκρα αριστερός διανοούμενος και μια πρώην μοντέλα αναλαμβάνουν την διασκέδαση. Το αχτύπητο δίδυμο μετά από συνεδρίαση αποφάσισε να τραγουδήσει το γνωστό και αχτύπητο σουξέ «Άσε με να φύγω σε παρακαλώ» της Κανελλίδου, και όλοι σιγοτραγουδούσαν.


 
Επειδή αδυνατώ να τη συλλάβω αυτή τη «νοου ας μπέτερ» συνάντηση ( η οποία θύμιζε σύναξη της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς ) Αλέξη 2 πράγματα να σου πω.
Πρώτον, ο Ανδρέας με τον Καλογρίτσα θα είχαν φέρει τουλάχιστον  μια Ρίτα να διασκεδάσει τον κόσμο και δεύτερον, το τραγούδι της Κανελλίδου που σιγοτραγουδούσαν όλοι μήπως σου έβαλε επιτέλους κάποιες σκέψεις στο μυαλό; Σε αφήνουν… μπορείς να φύγεις.
 
5. Πέμπτο δεν έχει…
 
Ξεκινάει ο #sixamenios και λόγω αρρώστιας δεν μπορώ να βγω.
 
Έχει ακόμα υπέροχες μέρες, βγείτε, πάτε στη θάλασσα, στο βουνό και απολαύστε το.
 
Θα μείνω εγώ μέσα, θα τα μάθω όλα και θα σας τα πω σύντομα…
 
Και για το σοβαρό ύφος της στήλης ετούτης:
 
Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι θα υπάρξει έστω και ένας άνθρωπος πέρα του εαυτού του, που θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τράμπ.
 
Τώρα βέβαια οφείλω να ομολογήσω πως ως  ξανθιά έχω ψηφίσει Σύριζα…
 
 Για αυτό ας προσέχουμε ποιον σταυρώνουμε!
 
 

 
Με βαθύτατη εκτίμηση
 
Η Ξανθιά

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.