Γιατι τοσο λιγοι φορεις στην παρουσιαση για το Τουριστικο Προγραμμα;

Της Έκδοσης

Μόνο ο κ. Δημήτρης Λουρίκας, ως πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, έδωσε το παρών στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, για να μεταφέρει τις θέσεις του για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με τους εκπροσώπους ξενοδόχων, γραφείων τουρισμού, αλλά και του εμπορικού κόσμου να μην μεταφέρουν τις απόψεις τους, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Η επιφανειακή ανάγνωση θα μπορούσε να είναι πως αδιαφόρησαν, αλλά είναι πολύ απλή, και γνωρίζοντας τους φορείς, ίσως και άδικη προσέγγιση. Μια άλλη ανάγνωση, είναι ότι εκ των πραγμάτων οι περισσότεροι εκπροσωπούνταν ούτως ή άλλως, μιας και τόσο ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (ο κ. Αντώνης Γραβάνης) όσο και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης (ο κ. Ανέστης Βαφειάδης) είναι δημοτικοί σύμβουλοι.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Καπόπουλο, που διηύθυνε την έρευνα, κατά την εκπόνησή της μίλησαν με όλους αυτούς τους φορείς και εκπροσώπους τους, οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι και τα είχαν πει μια φορά στους μελετητές, αλλά και έχουν εκφράσει τις θέσεις τους τόσες πολλές φορές, τόσο προς τη διοίκηση του Δήμου, όσο και δημοσίως, που ουσιαστικά δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν ακόμα μία φορά.

Αν γυρίσουμε όμως αυτή την ανάγνωση από την άλλη πλευρά, η εικόνα γίνεται πιο δυσοίωνη. Έχοντας πει τόσες φορές τα ίδια, σε διαφορετικούς ανθρώπους και ηγεσίες Περιφερειών και Δήμων, με το αποτέλεσμα να είναι σχεδόν πάντα αμελητέο, η μη παρουσία τους μπορεί να έχει και ένα άρωμα ματαιότητας, και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβει υπόψη του ο Δήμος, σε αυτή την περίπτωση, αλλά και όλοι οι φορείς που φιλοδοξούν να αναλάβουν τις ίδιες δράσεις.

Ας μην ανησυχούμε πάντως, όταν θα έχουν χρόνο να επεξεργαστούν όλη την μελέτη, που όπως ακούμε είναι αρκετά εκτεταμένη στην πλήρη της μορφή, είμαστε σίγουροι πως θα ακούσουμε και από αυτούς. Άλλωστε, όπως λέει και ο σοφός λαός, πες πες, κάτι μένει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.