«Γιατι να υπαρξει και επομενη φορα;»

Την τοποθέτηση φαναριού για πεζούς προτείνουν συμπολίτες στη συμβολή των οδών Κακουλίδου και Ζωίδη

Οφείλουμε να καταθέσουμε την εντύπωσή μας πως τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί τα τροχαία ατυχήματα μεταξύ οδηγών και πεζών. Δεν ξέρουμε πού οφείλεται, αλλά νομίζουμε πως θα μπορούσε να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια, αν όχι για συνολική διερεύνηση του κυκλοφοριακό ζητήματος στην πόλη, τουλάχιστον μερικών σημείων που από χρόνια έχουν «σταμπαριστεί» ως προβληματικά για τη συμβίωση πεζών και οδηγών στο δίκτυο της πόλης.

Ένα τέτοιο σημείο είναι νομίζουμε και η συμβολή των οδών Κακουλίδου και Ζωίδη για το οποίο θαρρούμε πως περιττεύει να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους στο σημείο θα πρέπει να υπάρχουν αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας. Και φαίνεται πως την ίδια πεποίθηση ασπάζονται και άλλοι συμπολίτες μας, που με αφορμή πρόσφατο τροχαίο ατύχημα, προτείνουν την τοποθέτηση σηματοδότη για πεζούς.

Γράφει χαρακτηριστικά ένας συμπολίτης μας, «την Τετάρτη 24 Μαΐου το βράδυ στις 11:15 στην διάβαση πεζών έξω από την εκκλησία της του Θεού Σοφίας (απέναντι είναι το πανεπιστήμιο) αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά νεαρή φοιτήτρια.

Ο οδηγός είπε στην αστυνομία “Δεν την είδα”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο σε αυτή τη διάβαση. Δεν είναι παράλογο να μην υπάρχει εκεί ένα φανάρι για πεζούς; Ευτυχώς αυτή τη φορά το παιδί μου γλύτωσε την ζωή του, αλλά γιατί να υπάρξει και επόμενη φορά;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.