Για τις προτασεις, την επομενη ημερα

Της Έκδοσης

Και επισήμως λοιπόν στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών μιας και ο Οκτώβρης έφτασε. Και η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν θα το καταλαβαίναμε, όπως δεν καταλάβαμε πως φτάσαμε ως εδώ, αν δεν υπήρχαν οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που όσο περνούν οι μέρες προς τις κάλπες τόσο γιγαντώνονται οι προσπάθειές τους να πείσουν για τις θέσεις, τις απόψεις, τα σχέδιά τους, κοινώς για τους λόγους εκείνους που θα πρέπει να «προκριθούν» έναντι άλλων στο μυαλό των ψηφοφόρων.

Από την τρέχουσα προεκλογική περίοδο πέραν φυσικά της πληθώρας των υποψηφίων, στην κυριολεξία κάθε σπίτι και ένας/μια, σχεδόν, οφείλουμε να ξεχωρίσουμε και κάποια άλλα χαρακτηριστικά όπως η συμμετοχή νέων προσώπων, κυρίως σε ό,τι αφορά τους Δήμους. Εξέλιξη λογική θα μου πείτε με βάση τις απαιτήσεις του νέου νόμου για τον αριθμό των υποψηφίων, καθόλου ωστόσο λογική αν σκεφτεί κανείς την περιρρέουσα λογική που λέει ότι οι νέοι απέχουν από την πολιτική.

Όπως οφείλουμε να ξεχωρίσουμε και το γεγονός ότι από μερίδα τουλάχιστον αυτών έχουν κατατεθεί μια σειρά ιδιαίτερα ενδιαφερουσών προτάσεων, που αφορούν όλο το φάσμα της καθημερινότητας ενός πολίτη και θα μπορούσαν εφόσον υλοποιηθούν να λειτουργήσουν ενισχυτικά και για τους πολίτες και για τον Δήμο ή την Περιφέρεια συνολικά.

Θα ήταν άτοπο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για τις προτάσεις που ξεχωρίσαμε, δεδομένου ότι οι κάλπες δεν έχουν καν ανοίξει και άρα θα μπορούσαμε να «κατηγορηθούμε» για εύνοια υπέρ κάποιων, γεγονός που θα κάνουμε ωστόσο την επόμενη των εκλογών. Αρκεί όμως κάθε ένας και κάθε μία από εμάς, εφόσον κρίνει ότι τον αφορά, να απευθυνθεί στα δεκάδες μέσα και κανάλια προβολής και γνωστοποίησης των απόψεών τους που έχουν οι υποψήφιοι στην διάθεσή τους, από τα ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις τους, στο διαφημιστικό τους υλικό και τις αναρτήσεις και να κρίνουμε, ο καθένας και η καθεμία, με βάση αυτά.

Το μόνο ωστόσο στο οποίο κρίνουμε ότι μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε είναι ότι όλα αυτά, τα κατατεθειμένα δημόσια, μπορούν και οφείλουν θα λέγαμε να αξιοποιηθούν από τις επόμενες διοικήσεις, είτε των Δήμων είτε της Περιφέρειας, ώστε εφόσον προτεραιοποιηθούν να γίνουν πράξη.

Άλλωστε στην μεγάλη τους πλειοψηφία, οι προτάσεις αυτές, έστω τώρα προεκλογικά, γνωστοποιούνται δίχως την απαραίτητη παράμετρο της εκλογής αυτών που τις εκφράζουν, υπό την έννοια της προσφοράς στον τόπο από όποια θέση και αν οι πολίτες τους κατατάξουν.

Ευχής έργο!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.