Για ποια περιφερειακη συνειδηση μιλαμε;

Της Έκδοσης

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της αιρετής περιφέρειας, ακούμε για την ανάγκη διαμόρφωσης Περιφερειακής Συνείδησης, η οποία αναμενόταν να έρθει στην επιφάνεια σιγά σιγά, με την πάροδο των χρόνων και τις κοινές δράσεις από πλευράς της Περιφέρειας.

Πάνω από 10 χρόνια μετά, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως έχουμε ακόμα δρόμο για να ολοκληρωθεί αυτή η σύμπνοια, με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης Καβάλας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Γιατί το σύνολο της συνεδρίασης ανέδειξε μια αντιπαλότητα μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων Δράμας και Καβάλας, με την ανησυχία των μεν να είναι για την παράκαμψη της περιοχής τους, και το πείσμα των δεύτερων να έρθει επιτέλους η πολλές φορές υποσχόμενη, αλλά ποτέ εφαρμοσμένη, σιδηροδρομική γραμμή στην δική τους περιοχή.

Δυστυχώς παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα της συζήτησης, δεν είδαμε ουσιαστικά να υπάρχει προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί, πως ενώ κανένας Περιφερειακός Σύμβουλος της Δράμας δεν ψήφισε υπέρ της νέας γραμμής, κανένας Περιφερειακός Σύμβουλος της Καβάλας δεν ψήφισε κατά.

Η αλήθεια είναι πως η απόφαση της Περιφέρειας, είναι γνωμοδοτική, αλλά στην τελική ανάλυση, θα έπρεπε να έχουμε μια συζήτηση για ζητήματα όπως οι οδικοί και οι σιδηροδρομικοί άξονες, τα Λιμάνια, και όλες οι υποδομές, ώστε να ξέρουμε που βρίσκεται ο καθένας, και πώς θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση που θα μπορεί να ικανοποιήσει όλους, να διαμορφώσουμε τρόπο τινά, Περιφερειακή Συνείδηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.