Για ποια πατριδα;

Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων φορέων φαίνεται πως οι παλιννοστούντες θα συνεχίσουν να είναι έρμαια ενός ανάλγητου κράτους και μιας γραφειοκρατίας που παρά τα όσα λέγονται περί μείωσής της αυτή συνεχώς και μεγαλώνει. Γιατί πώς να εξηγήσει κανείς ότι παρά τις διαβεβαιώσεις για συντομότερη καταβολή της κρατικής αρωγής των στεγαστικών δανείων αυτή καθυστερεί και μάλιστα σήμερα παρουσιάζεται το φαινόμενο πολλοί εργολάβοι να προχωρούν σε διαδικασίες κατάσχεσης σπιτιών, γιατί έχουν να πάρουν χρήματα από πολλά ακίνητα που πούλησαν σε παλιννοστούντες

Πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι η ειδοποίηση από τον εργολάβο για την αποπληρωμή του χρέους μέσω δικηγόρου σε ένα χρονικό διάστημα μετά την παρέλευση του οποίου και εφόσον δεν τακτοποιηθεί το οφειλόμενο ποσό θα προχωρήσει σε πλειστηριασμό, συνοδεύεται από αίτηση σε τραπεζικό ίδρυμα για δανεισμό; Είναι δυνατόν το ίδιο το κράτος να τους ωθεί προς αυτό όταν το ίδιο τους υποσχόταν πλήρη στεγαστική αποκατάσταση; Είναι δυνατόν εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου αυτό το πρόβλημα να μην έχει λυθεί και να διαιωνίζεται και να αποτελεί ευκαιρία προς άγραν ψήφων;

Είναι κοροϊδία αυτό που γίνεται. Πώς ο παλιννοστήσας θα ξεχρεώσει το δάνειο; Πώς θα ανταπεξέλθη στους τόκους; Γιατί το ίδιο το κράτος δεν φρόντισε να τους καλύψει με ένα άτοκο δάνειο; Στο όνομα της πολιτικής εκμετάλλευσης είναι αδιανόητο να πλήττεται και να υποβαθμίζεται η ύπαρξη του άλλου.

Δεν μπορεί σήμερα να μιλάμε για πολιτικό πολιτισμό και ζητούμενο του συστήματος να είναι ο πολίτης έρμαιο και όχι ο πολίτης ο δημιουργικός.

Χρέος των φορέων είναι να αγωνίζονται για τη διαμόρφωση συνθηκών τέτοιων που θα επιτρέπουν τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα βασικά. Χρέος τους είναι να αγωνίζονται για μια κοινωνία ισότητας, για μια κοινωνία ειρηνική, για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και ανθρώπους έρμαια πολιτικής εκμετάλλευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.