Για χαριν της Εκκλησιας

Πλήθος ερωτημάτων ως προς τη σκοπιμότητά του, αλλά και σφοδρές αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας προκαλεί το νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των εκκλησιαστικών σχολών, που έδωσε προχθές στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Με το νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τέσσερις εκκλησιαστικές σχολές σε ΑΕΙ και καθιερώνονται πρωτότυπες διαδικασίες για την εισαγωγή σε αυτές, όπως η προσωπική συνέντευξη των ενδιαφερομένων από ειδική επιτροπή και η συστατική επιστολή επισκόπου, που θα διαβεβαιώνει για το ήθος και την πίστη τους.

Η χωρίς αιτία προσθήκη τεσσάρων νέων ανώτατων σχολών, την ώρα που η τριτοβάθμια εκπαίδευση αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων, προκαλεί αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Υπενθυμίζεται ότι όταν προ μηνών είχε τεθεί για πρώτη φορά το θέμα της αναβάθμισης της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, οι πρυτάνεις και οι καθηγητές των θεολογικών σχολών είχαν εκφράσει ρητά την αντίθεσή τους.

Εκεί λοιπόν που θα περίμενε κανείς ο προβληματισμός της κυβέρνησης, ειδικά μετά τα τελευταία που συνέβησαν στην εκκλησία να εστιάζεται στο θέμα διαχωρισμού εκκλησίας –κράτους, έρχεται το κράτος να ικανοποιήσει ένα από τα αιτήματα του αρχιεπισκόπου, την αναβάθμιση δηλαδή των εκκλησιαστικών σχολών.

Εκεί που όλοι πίστευαν πως σε κάποια στιγμή θα έκανε το βήμα προς την κατεύθυνση του χωρισμού πολιτείας – εκκλησίας δυστυχώς το βήμα έγινε προς τα πίσω

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.