Για χαρη της τηλεθεασης

Σε μια χρονική στιγμή που η κατάσταση στα Βαλκάνια δεν είναι και η καλύτερη με την Τουρκία να πλήττεται από δεκάδες προβλήματα, το Μαυροβούνιο να ψηφίζει την ανεξαρτητοποίησή του, στο Κόσσοβο η κατάσταση να είναι ρευστή, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας βρήκαν την ευκαιρία να μετατρέψουν σε ένα πεδίο αντιπαράθεσης τα μειονοτικά και θρησκευτικά ζητήματα. Και μάλιστα καθημερινώς στα τηλεοπτικά παράθυρα κατόρθωσαν να στήσουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι παίζοντας στην κυριολεξία με θέματα ιστορίας.

Και βέβαια όλο αυτό το θόρυβο διογκώνουν καθημερινώς κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης των Αθηνών τα οποία βρήκαν την ευκαιρία να ανεβάσουν τη θεαματικότητά τους. Έτσι για χάρη της αύξησης της τηλεθέασής τους εμφανίζονται ως ειδήμονες επί θεμάτων από την πραγματικότητα των οποίων μακράν βρίσκονται. Ως τιμητές των πάντων προκαλούν τη συνείδηση των απλών πολιτών.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Σίγουρα όμως όλος αυτός ο πολιτικός παραλογισμός και ο καιροσκοπισμός κάποιων δημιουργούν θλιβερά φαινόμενα τα οποία για άλλη μία φορά θα πληρώσουν οι πολίτες. Ποτέ ο εθνικισμός και οι ανεύθυνη πολιτική δεν ωφέλησαν τον τόπο.

Και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να καλύπτονται τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Και ουδόλως από την άλλη βοηθούν στην επίλυση των εθνικών θεμάτων. Εν αντιθέσει τα διογκώνουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.