Γενους θηλυκου η «μαχη» για την προεδρια του ΔΣΡ

«Μάχη» γένους θηλυκού αναμένεται να είναι οι προσεχείς εκλογές για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. είναι προγραμματισμένες για τις 30 του προσεχούς Νοέμβρη, ενώ δεδομένου ότι ο νυν πρόεδρος κ.Δημήτρης Ερελιάδης δήλωσε επίσημα πως δεν θα ανανεώσει το ραντεβού του με την κάλπη, την Προεδρία αναμένεται να διεκδικήσουν δύο γυναίκες, αμφότερες συμμετέχουσες και στο νυν Δ.Σ.

Ο λόγος για τις δικηγόρους κ.Σοφία Μιχαλιτσούδη, νυν Γενική Γραμματέας και κ.Άννα Αποστολίδου, νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου της περιοχής μας, οι οποίες έχουν γνωστοποιήσει και επίσημα στο εκλογικό σώμα τις υποψηφιότητές τους.

Οι υποψήφιες Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. ζεσταίνουν τις «μηχανές» τους καθώς η ώρα της κάλπης πλησιάζει, ενώ εδώ και καιρό-  όπως και οι αντίστοιχοι υποψήφιοι ανά την Ελλάδα – έχουν καταρτίσει την στρατηγική και τα ψηφοδέλτιά τους.

Να σημειωθεί βέβαια πως δικαίωμα κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις επικείμενες εκλογές έχουν οι ενδιαφερόμενοι/ες έως τις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο δεν αναμένεται να προκύψει και τρίτη υποψηφιότητα.

Για την εκλογή προέδρου από την πρώτη Κυριακή απαιτείται ποσοστό 50% συν ένα εκ των έγκυρων ψηφοδελτίων, το οποίο αν δεν επιτευχθεί προβλέπεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη εκλογική διαδικασία τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, ενώ οι σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία και κατά τη σειρά των ψήφων που λαμβάνουν μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.