Φωφη Γεννηματα: Φωτεινη & Γενναια

Της Έκδοσης

Ανήμερα της 25ης Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του μαστού έφυγε από την ζωή μόλις στα 56 της χρόνια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μετά από μία πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο.

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της» ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα όπως έχει γίνει γνωστό σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Φώφη Γεννηματά είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της υγείας της από την πρώτη εμφάνισή του το 2008, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Χειρουργήθηκε, υπεβλήθη σε θεραπεία και βγήκε νικήτρια στην πρώτη αυτή μάχη ενάντια στον καρκίνο, επιστρέφοντας άμεσα στις πολιτικές και όχι μόνο υποχρεώσεις.

Η 25η Οκτωβρίου είναι συνυφασμένη με το μήνυμα της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού και ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας πέραν της θλίψης και της οδύνης που σκόρπισε σε όσους την γνώριζαν προσωπικά αλλά και όσους την γνώριζαν μέσα από την πολιτική της παρουσία και τους αγώνες της, έκανε το μήνυμα αυτό πιο ισχυρό.

Η ίδια άλλωστε μίλησε εξ αρχής ανοιχτά για τη μάχη που έδινε, δίνοντας από τότε έως και τα τελευταία λεπτά της ζωής της το μήνυμα του αγώνα ενάντια στον φόβο της αρρώστιας.

«Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχεις νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι» δήλωνε η Φώφη Γεννηματά σε συνεντεύξεις αναφορικά με τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Και το έκανε πράξη, τόσο το 2008 όσο και τώρα στην τελευταία μάχη που έδωσε κατά την οποία έως και την ύστατη στιγμή δήλωνε παρούσα και στις υποχρεώσεις της ως πολιτικός και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Για κάθε γυναίκα που νοσεί, για κάθε γυναίκα που νόσησε, ακόμα και για κάθε γυναίκα που έφυγε» ήταν το μήνυμα του φετινού 7ου Περπατήματος κατά του καρκίνου του μαστού που πραγματοποιήθηκε χθες, 25 Οκτωβρίου, στην Κομοτηνή από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής». Ως ύστατο χαίρε στην Φώφη Γεννηματά που έφυγε, αφού πρώτα όμως υπηρέτησε με σθένος και γενναιότητα και τον «ρόλο» της μαχήτριας απέναντι στην ασθένεια. Κάνοντας το μήνυμα με το οποίο έχει συνδεθεί ο αγώνας του καρκίνου πιο ηχηρό και πιο συλλογικό από ποτέ.

Αντίο Φώφη!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.