Εξισωση με δυο μεταβλητες

Της Έκδοσης

Στα κάγκελα είναι η κοινωνία της Ροδόπης με τις κυβερνητικές αποφάσεις διαχείρισης της πανδημίας, έτσι όπως αυτές ανακοινώθηκαν διά στόματος του υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά. Και έχουν κάθε δίκαιο.

Όλοι καταλαβαίνουμε το άδικου της συμπερίληψης οριζοντίως όλων των περιοχών της Ελλάδας τουλάχιστον στο κόκκινο. Κι αν μας ρωτάτε είναι μια έμμεση κυβερνητική παραδοχή πως έχει χαθεί η μπάλα με την πανδημία.

Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί συνεχίζουν ένα χρόνο από την έλευσή της στην χώρα μας να πιστεύουν ότι με τις ίδιες τακτικές θα έρθουν διαφορετικά αποτελέσματα. Είναι σαν μια εξίσωση στα μαθηματικά. Όταν κανένας από τους παράγοντες της εξίσωσης δεν αλλάζει τότε πώς περιμένουμε να αλλάξει το αποτέλεσμα;

Και μιας και πιάσαμε την επιστήμη των μαθηματικών, εκείνο που δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση από την αρχή της εκδήλωσης, είναι πως η πανδημίας είναι εξίσωση που έχει δύο αγνώστους. Ο πρώτος είναι η διαχείρισή της, ο δεύτερος είναι η δημοκρατία, με ό,τι συγκεφαλαιώνεται στην έννοια της, από τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τον διάλογο κτλ.

Κι αν θυμόμαστε σωστά, με τα φτωχά μαθηματικά μας, όσο πιο πολλές οι μεταβλητές σε μια εξίσωση τόσο πιο δύσκολη η επίλυσή της. Με τις εφαρμοζόμενες πρακτικές της η κυβέρνηση απέδειξε πως η δεύτερη μεταβλητή παραγνωρίζεται. Γεγονός που επηρεάζει όμως και την πρώτη μεταβλητή, κάτι που μειώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αποτελεσματικότητα των μέτρων και άρα στη συμμόρφωση ως προς αυτά.

Είναι λοιπόν η ίδια η κυβέρνηση που με τις μεθόδους της υποσκάπτει την έξοδό μας από το τούνελ και όχι οι πολίτες που δεν επιδεικνύουν την ατομική τους ευθύνη…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.