Ευγε για τα λογικα μεν, μη δεδομενα δε

Της έκδοσης

Από τα θετικά της χθεσινής ημέρα, όπου το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο» καταγράφουμε το γεγονός ότι μια πλειοψηφία των επαγγελματιών της πόλης μας «συμμορφώθηκε» με τις οδηγίες των αρμοδίων σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι στον κλάδο της εστίασης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανακοίνωσαν από νωρίς πως οι υπηρεσίες ντελίβερί τους δεν θα λειτουργήσουν κατά τις «κρίσιμες» ώρες 12 με 5 το απόγευμα, γεγονός που επιδοκιμάστηκε και από τους συμπολίτες μας.

Θα μας πείτε όφειλαν και βάση των σχετικών αποφάσεων για την προστασία των εργαζομένων να το πράξουν, ωστόσο δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα που επίσης υπάρχουν εκείνοι οι εργοδότες, και όχι μόνο, που θεωρούν εαυτόν πάνω από το νόμο.

Έχουμε άλλωστε και πάμπολλα παραδείγματα να θυμηθούμε από διανομείς, και όχι μόνο, που καλούνται εν μέσω καταιγίδων, παγωνιάς κ.ο.κ. να εργάζονται παρά τις όποιες κοινωνικές αντιδράσεις.

Αντίστοιχη «συμμόρφωση» από ό,τι διαβάσαμε τουλάχιστον υπήρξε και σε ό,τι αφορά την εργασία ιπποειδών σε τουριστικές περιοχές, όπως τα Χανιά για παράδειγμα, που λόγω και της παρουσίας και των ελέγχων των αρμοδίων οργάνων, τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε «παραφωνία» στις απαγορεύσεις.

Ας ελπίσουμε πως δεν είναι αποτέλεσμα της λογικής «και ο Άγιος φοβέρα θέλει» αλλά πλήρης κατανόηση των δικαιωμάτων όλων.

Εύγε πάντως στις επιχειρήσεις που έπραξαν τα δέοντα!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.