Εργασιακος μεσαιωνας

Η έκφραση εργασιακός μεσαίωνας μπορεί εν πολλοίς να θεωρείται στερεότυπη για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όμως μόνο με αυτή μπορεί κάποιος να καταδείξει τα αποτελέσματα που έχει η απόφαση των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ για την οργάνωση του εργάσιμου χρόνου. Απόφαση που καταργεί και τους τελευταίους περιορισμούς που υπήρχαν σχετικά με τα χρονικά όρια της εργασίας σε ημερήσια, μηνιαία και ετήσια βάση.

Με την απόφαση αυτή το οκτάωρο αποτελεί παρελθόν. Το οκτάωρο για το οποίο χύθηκε αίμα. Επίσης, το 48ωρο σαν το ανώτατο όριο της μέσης εβδομαδιαίας εργασίας. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με την απόφαση των Υπουργών Απασχόλησης δίνει απεριόριστα περιθώρια στους επιχειρηματίες να κανονίζουν τον εργάσιμο χρόνο κατά πώς τους συμφέρει, στραγγαλίζοντας έτσι τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας με μεγάλες συνέπειες στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή του εργαζόμενου.

Επιστροφή λοιπόν σε πρακτικές που όντως ταιριάζουν σε μεσαίωνα. Καταπάτηση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν και δεν παραχωρήθηκαν.

Ο δρόμος είναι μόνο ένας. Η απάντηση είναι μόνο μία. Η στερεότυπη φράση ο αγώνας συνεχίζεται…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.