Ερχεται στα Σχολεια το εκπαιδευτικο προγραμμα για το Παπικιο

Της έκδοσης

Όπως είχαμε γράψει ακόμα από Μάιο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του Παπικίου όρους, με κύριο όχημα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το τρέχον σχολικό έτος, με τίτλο «Το Αϊτόβουνο» και θέμα τον μοναχισμό στο Παπίκιο όρος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 φάσεις υλοποίησης. Η πρώτη λαμβάνει χώρα εντός του σχολικού περιβάλλοντος με αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού που παρέχεται με τον δανεισμό σχετικής μουσειοσκευής από την Εφορεία και η δεύτερη έχει τη μορφή εκπαιδευτικού προγράμματος στον αρχαιολογικό χώρο της Μονής Ληνού, το οποίο θα εμψυχώνεται από αρχαιολόγο της Εφορείας και κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές θα ολοκληρώνουν με βιωματικό τρόπο την εμπειρία τους με το εν λόγω θέμα.

Πλέον το πρόγραμμα μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης, με επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών στις αρχές Νοεμβρίου, όπου η αρχαιολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό υλικό και η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος. Επίσης, σε αυτή τη συνάντηση οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, για να παραλάβουν τις μουσειοσκευές στα σχολεία τους, εφόσον θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για την περιοχή μας αλλά και την ανάδειξη του, για πολλούς, άγνωστου βυζαντινού παρελθόντος της, σε συνδυασμό με όλες τις άλλες ενέργειες τόσο εντός (Βυζαντινό Φρούριο) όσο και εκτός (Μοσυνούπολη) Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.